26
Mayıs
2024
Pazar
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Kursiyerlere üniversitede eğitim

ŞAHİNBEYLİ KURSİYERLER ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM ALIYOR

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde eğitim alan takı tasarım kursu kursiyerleri, Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi Takı Tasarım Teknolojileri bölümünü ziyaret ederek, bölüm öğrencileri ile birlikte laboratuarlarda çalışmalar yaptılar.

Gelen kursiyerlere takı tasarım alanında kullanılan malzemelerin nasıl kullanacağı konusunda yardımcı olduklarını belirten Gaziantep Üniversitesi kuyumculuk ve takı tasarım bölümü öğrencisi Fulden Gökkaya, Toplumsal Duyarlılık Projesi'nin üniversite-şehir kaynaşması adına atılmış önemli bir proje olduğunu kaydederek, hem kursiyerlere meslek adına bir şeyler öğrettiklerini hem de eğlendiklerini söyledi.

Üniversite öğrencileri tarafından takı tasarım çalışmalarının inceliklerinin anlatıldığı ve birlikte çalışma imkanın sağlandığı projenin kursiyerlere büyük fayda sağladığını ifade eden Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuri Durucu da, "Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında bölümümüz öğrencileri burada öğrendikleri bilgileri kursiyerlerimizle paylaşıyor ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Bölümümüz, uygulamanın ağırlıkta olduğu bir bölüm. Burada öğrencilerimiz takı tasarım adına güzel işler yapıyorlar. Şehrimizde turizmin gelişmesi ile el sanatlarımızı da tanıtıcı ürünler çıkartıyoruz. Bakırlarda bulunan motifleri gümüşün üzerine işliyoruz. Gaziantep'te yaygın olarak kullanılan sedefi takıya uyarlıyoruz. Böylelikle şehrimize gelen turistlere alternatif imkanlar sunuyoruz. Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında bizleri destekleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'a ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Proje kapsamında 5 haftadır Gaziantep Üniversitesi takı tasarım bölümünü ziyaret eden ve çoğunluğu ilkokul mezunu olan kursiyer, aynı zamanda üniversite ortamını görerek, tanıma imkanı da buldu.

ŞAHİNBEYLİ KURSİYERLER ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 10:02:02
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 14:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?