25
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Kurslara kadınlardan ilgi büyük

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi bünyesinde semt sakinlerine sosyal ve kültürel alanda hizmet vermesi için açılan Türktepe Sosyal Tesisi, kısa bir süre önce açılmış olmasına rağmen yoğun ilgi görüyor. Tesiste altı değişik kursta toplam 297 kursiyer eğitim alıyor.
Türktepe Mahallesinde hizmet veren tesiste Mefruşat kursunda 40, Bayan Kuaförlüğü kursunda 46, Anasınıfında 30, Okuma Yazma Kursunda 23, Bilgisayar kursunda 38 ve Step Kursunda 120 kursiyer eğitim görüyor.

Türktepe Sosyal Tesisinin en yaşlı kursiyeri 65 yaşındaki Yüksel Tekeoğlu, evde oturmak yerine belediyenin açmış olduğu mahalle evine gelerek mefruşat kursuna katıldığını, faydalı ve üreten insan olmak için çalıştığını söyledi. Genç kızlarında buradaki kurslara katılarak çeyizlerini hazırladığını söyleyen Tekeoğlu, katıldığı kursta öğrendiği yeni şeylerle torunlarına güzel şeyler yaptığını belirterek, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'a teşekkür etti.

Kuaförlük kursuna katılan Tuğba Karadana ve Ayça Hamikoğlu da, kuaförlüğü sevdiklerini fakat dışarıda çalışma imkanları olmadığı için mahalle evinde açılan kursla birlikte hayallerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Evde boş durmamıza rağmen zamanımızı geçiremiyorduk. Açılan mahalle evi ile birlikte kuaförlük kursuna gelmeye başladık.
Burada yeni arkadaşlar edindik. Kendimize olan güvenimizi kazandık. Bundan sonrada kendi ayaklarımız üzerinde duracağız. Bundan sonrada tüketen değil, üreten insan olmak için çalışacağız. Böyle bir imkanı bizlere sundukları için Başkanımız Ömer Can'a ve tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” dediler.

Ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlardan yoksun kenar semtlerdeki vatandaşlar için seferber olduklarını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ise bu alanlarda hizmeti kendine asli görev sayarak on altı mahalle evini faaliyete geçirdiklerini söyledi. Başkan Can, şehircilik bilincini geliştirerek yabancılaşmayı önlemek için mahalle evlerinde açılan meslek edindirme ve beceri kurslarının yanı sıra bir dizi seminer, konferans ve kültürel etkinliklerle halkın yaşantısına girerek hizmet verdiklerini belirterek, Türktepe Mahallesinde hizmet veren tesisteki kurslara vatandaşlardan yoğun ilgi olduğunu ve talepler doğrultusunda burada yeni kurslar açacaklarını da sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 12:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?