2
Haziran
2024
Pazar
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Pınar yine temiz akacak

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey'e bağlı Kaleboynu Mahallesinde bulunan asırlık pınar, yeniden temiz akacak.
Belediyeler yasası ile Şahinbey ilçesine bağlanan Kaleboynu Mahallesinde yok olmaya yüz tutmuş asırlık pınarın kirliliğine sebep olan kaynak kuyusunun üzerinde bulunan ev, sahibinin de isteği üzerine Şahinbey Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Yapılan yıkım sonrasında asırlık pınarın kaynağı olan kuyunun üzeri açılıp yeniden temizlenerek mahalle halkının kullanımına sunulacak. Geçmişi bilinmeyen asırlık pınarın yıllardır temiz ve kalite bir şekilde aktığını ifade eden Kaleboynu Mahalle Muhtarı Mustafa Bulut, pınarın kaynağı olan kuyu üzerine yapılan evlerden dolayı uzun süredir kirli aktığını ve mahalle halkının bu durumdan dolayı mağdur olduğunu söyledi.

Bulut, “Pınarın yeniden temiz akması için yapılan girişimlerimiz sonucu pınar kanalı üzerinde bulunan ev sahibinin evini biraz ileriye çekmesi ile kanalın üzerini açtık. Bu da yeterli olmadı, pınarın kaynağı olan kuyu üzerinde bulunan evin yıkılması gerekiyordu. Ev sahibi ile görüşmemiz sonucunda ev sahibi de pınarın yeniden temiz akması için evinin yıkılmasına izin verdi. Biz de Şahinbey Belediyemizle irtibata geçtik bize araç desteği verdi ve yıkımı gerçekleştiriyoruz. Evlerinin yıkılmasına izin veren komşularımıza ve yıkım için destek veren Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederim” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 12:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?