22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Ramazan denetimleri sıklaştı

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayı ile birlikte fırsatçılara göz açtırmamak için denetimlerini sıklaştırdı.


Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, zabıta ekiplerinin market ve alışveriş merkezlerinde yaptıkları denetimlerde, insan sağlığına zararlı etiketi ve cinsi belirsiz 6 adet tavuk, belirsiz nitelikte 6 kilo kıyma ve vasfı bozulmuş 5.5 kilo kemikli koyun etine el konularak imha edildiğini belirtti. Can, Ramazan ayı dolayısı ile zabıta ekiplerinin denetim ve kontrollerini artırdığını kaydederek, "Büyük küçük esnaf ayrımı yapmadan denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Amacımız bu kentte yaşayanların sağlıklı gıdalar almaları ve sağlıklı şartlarda yaşamalarını sağlamaktır" dedi.


Başkan Can, Ramazan Bayramı öncesinde denetimlerini daha çok gıda maddeleri satışı ve imalatı yapan yerler ile şeker satıcıları üzerinde yoğunlaştırdıklarını ifade ederek, "Son kullanma tarihi geçmiş, sağlıksız ortamlarda üretilmiş ve güvenilir olmayan ürünleri satmamaları konusunda esnafı uyarıyoruz. Esnafımız mallarını mutlaka etiketlendirmeli. Temizliğe riayet etmeyen işyerleri hakkında cezai işlem yapılacaktır. Halkımızın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?