2
Haziran
2024
Pazar
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Rengarenk festival

ŞAHİNBEY'DEN RENKLİ FESTİVAL

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında 23-26 Haziran 2011 tarihleri arasında düzenleyecekleri 2. Uluslararası Folklor Festivali hakkında ülke temsilcilerinin katılımı ile basına bilgi verdi.

Başkanlık makamında yapılan toplantıda Başkan Tahmazoğlu, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında 23-26 Haziran 2011 tarihleri arasında 2. Uluslararası Folklor Festivalinin yapılacağını belirterek, "Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz festival büyük ilgi gördü, çok büyük talep aldık. Bu nedenle de ikincisini gerçekleştirmeye karar verdik. Tüm gösteri ve konserlerin ücretsiz olduğu 2. Uluslararası Folklor Festivalimiz 23 Haziran 2011 Perşembe günü saat.17.00'de Demokrasi Meydanı'na çelenk koyma ve festival ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Kırkayak Parkı'na kadar kortej yürüyüşü ardından Şahinbey Parkı'ndaki festival köyünün açılışı ile start alacak" dedi.

23-26 Haziran 2011 tarihleri arasında Karataş Şahinbey Parkında düzenlenecek 2. Uluslararası Folklor Festivaline 5 ülke ile birlikte Türkiye ile Gaziantep'ten ekiplerle yaklaşık 300 kişi katılacağını kaydeden Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"KKTC, Gürcistan, Suriye, Karadağ, Meksika, Gaziantep Folklor Ekibi (GFK), Ankara Folklor Araştırma Merkezi (AFTAD) ve Şahinbey halkoyunları ekiplerin katılacağı festivalde 23 Haziran Perşembe akşamı Emre Aydın, 24 Haziran Cuma akşamı İzzet Yıldızhan ve 25 Haziran Cumartesi akşamı Muazzez Ersoy sahne alacak. Festivalimiz 26 Haziran Pazar günü ise gala gecesi ile son bulacak. Şehrimize gelerek kendi ülkelerinin dans gösterilerini sahneleyecek olan misafirlerimize, şehrimizin tanıtılması için tarihi mekanlar da gezdirilecek. Şahinbey Parkı'nda yapılacak olan festivalimize katılamayacak olan vatandaşlarımızı da düşünerek ekiplerimiz üç gün boyunca Demokrasi Meydanı'nda gösteriler sunacaktır. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyorum."

Tahmazoğlu, belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarından ibaret olmadığını dile getirerek, "Biz Şahinbey Belediyesi olarak hayatın her safhasında olmak istiyoruz. Doğumdan ölüme insanların hayatının her safhasında yer alırken, kültürel etkinliklere de katkıda bulunmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerle dünya barışına da katkı sağlıyoruz. Festivali her yıl genişleterek devam ettirmek ve geleneksel hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Tahmazoğlu, konuşmasının ardından katılımcı ülkelerin temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞAHİNBEY'DEN RENKLİ FESTİVAL
ŞAHİNBEY'DEN RENKLİ FESTİVAL
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 14:54:03
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 15:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?