18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Resim ödülleri sahiplerini buldu

ULUSLARARASI RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından bu yıl 20.'si düzenlenen Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması ödül töreni yapıldı.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan ödül törenine Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dereceye giren resimlerin sergilenmesinin ardından geçilen ödül töreninde birinci kategoride İzmir'den Çağatay İşçi birinci, İstanbul'dan Zeynep Tokgöz ikinci, Mersin'den Bora Gönen üçüncü oldu. İkinci kategoride Ankara'dan Helin Kurt birinci, Gaziantep'ten Mustafa Taşdemir ikinci, Gaziantep'ten Latif Furkan Bekmezci üçüncü oldu. Dereceye girenlerin ödülleri Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yurt dışından katılan resimler arasında birinci Hindistan'dan Samarih Shah, ikinci Slovakya'dan Bily Michal, üçüncü Sırbistan'dan Hatalija Stojanovic oldu. Okullarından dolayı programa katılamayan öğrencilerin kazandığı ödüllerin adreslerine gönderileceği kaydedildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Resim bilinen en eski ve köklü sanat dalıdır. İnsanoğlu kendini ifade ettiği, iç dünyasını zenginleştirip iletişimin başka bir türü olduğu resme her zaman ihtiyaç duymuştur. Bunun için mağaralara resimler çizmiş, resim çizmek adına teknolojiler üretmiştir. İnsanlık tarihine şöyle bir göz atınca görüyoruz ki bütün medeniyet ister büyük ister küçük olsun hemen hepsi resimlerden faydalanarak iletişim kurmuş veya o dünyanın

zenginliğinden istifade etmişlerdir. Bizler, yerel yönetimler olarak yaptığımız sosyal ve kültürel çalışmalarla ülkemizin yarınları olan çocuklarımıza bu alanda gerekli destekleri sunuyoruz. Çocuklarımızın yetkin ve sağlıklı bir kişiliğe sahip olmaları için bilgi ve ahlak eğitimi yanında sanat eğitimi almaları da büyük önem taşımaktadır. Milletlerin hayatı, kökleri geçmişte olan sanatlarının canlı tutulması ve öğretilmesine bağlıdır. Bu sayede milli varlıklarını devam ettirirler veya aksi halde tarih

sahnesinden silinirler. Çocuklarımıza yalnızca ülke topraklarını değil, tüm kültürel ve milli değerlerimizi de emanet edeceğimiz için sanatsal eğitimlerin ilköğretimden başlayarak verilmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.

Tahmazoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kültürel etkinliklerimiz çerçevesinde bu yıl 1-2-3-4. sınıflar ile 6-7-8.sınıflar ve yurtdışı kategorisinde olmak üzere 20.'sini düzenlediğimiz Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışmamıza büyük ilgi olmuş, 21 yurtdışı ülkeden 886 ve Türkiye genelinde 4 bin 843 resim olmak üzere toplam 5 bin 729 resim gönderilmiştir. Belediyemiz bu çalışmasıyla insanlığın kendi içinde geliştirip her asırda duyduğu bu özel hissi kuvvetlendirmiş ve desteklemiştir. Sosyal ve kültürel hizmetlere ağırlık veren bir belediye

olarak 'Temiz çevre temiz toplum' konulu bu yıl 20. sini düzenlediğimiz Uluslar arası çocuk resimleri yarışmasına her türlü destek ve imkanı sağladık. Bundan sonra da sağlayacağız. Burada amacımız yetenekli olan çocuklarımıza destek vererek kendilerini göstermede teşvik etmek ve dostluk köprüleri kurmaktır. Seçici kurulumuz tarafından yurtdışı ve yurt içinden iki dalda üç kategoride resimlerimiz seçilmiş; birincilerimize cumhuriyet altını, ikincilerimize yarım altın ve üçüncülerimize de çeyrek altın

verilecek olup, ayrıca dereceye giremeyen yetenekli çocuklarımız için çok sayıda mansiyon ödülü verilecektir. Her şeyden önce amacımız insanlarımıza sanat şemsiyesi altında barış ve sevgi gibi erdemleri yeniden hatırlatmaktır. Barış ve sevgi için herkesi bekliyoruz. Geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımızın ve büyük özveri göstererek bu yarışmaya resimleri ile katılan öğrencilerimizin gözlerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum."

Program sonunda Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde eğitim alan ana sınıflarının minik öğrencileri tarafından yapılan gösteriler katılımcılarının büyük beğenisini kazandı.

ULUSLARARASI RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
ULUSLARARASI RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:10:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 14:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?