20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Şehrin tek parkına Şehitlik Anıtı yapılıyor

Şahinbey İlçe Belediyesi, Şehreküstü bölgesi Suyabatmaz Mahallesi’nde bulunan Şehitler Parkı içine şehitlik anıtı yaptırıyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından Şehreküstü semtinde bulunan Şehitler Parkı’na yaptırılan şehitlik anıtının, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü olan 25 Aralık tarihine yetiştirileceği ve 24 Aralık 2004 Cuma günü açılışının yapılacağı belirtildi.
Şehitlik anıtının adına yakışır şekilde yapılması için tüm çalışmaları yerinde takip eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Gaziantepliler’in hiçbir yerden yardım ve destek almadan "Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum" inancıyla Gaziantep’i düşman işgalinden kurtarmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını, hatta bu şehir için gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizlerde bu kurtuluş mücadelesinde şehit düşen 6 bin 317 şehidimizin anısına bir anıt dikerek, şehitlerimizin anısını ölümsüzleştireceğiz. Kurtuluş mücadelesine örnek olan şehitlerimizin ve gazilerin asla unutulmaması gerekiyor. Bu mücadelenin gelecek nesillere taşınması için 5 metre yüksekliğinde 3,5 ton ağırlığında cam ve çelikten görkemli bir anıt yapacağız."

Şahinbey
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 16:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?