18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Sizin de bir dikili ağacınız olsun

Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından, ilçe merkezinde 20 bin yeni ağaç dikimi yapılacağı bildirildi. "Yaşarken Dikili Bir Ağacınız Olsun" kampanyası çerçevesinde Şahinbey İlçesi’nde yeşillendirme çalışmaları başladı.

"Yaşarken Dikili Bir Ağacınız Olsun" kampanyası çerçevesinde Şahinbey İlçesi’nde yeşillendirme çalışmaları başladı. Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, ilçe genelinde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarının bahar ayında da süreceğini belirterek, şunları söyledi:

"İlçenin ana artellerine, kaldırım, refüj ve geniş cadde ve sokaklara dikimleri yapılan 3 yaşındaki ağaçların bir bölümünün dikimi belediye ekipleri tarafından tamamlanmış durumda. Ağaç dikim çalışmalarımızın büyük bir bölümü tamamlanmış ve dikilen bu ağaçlar bahar ayında yeşerince çalışmalarımız meyvesini verecektir, ilk etapta 20 bin ağaç dikeceğiz."

Ömer Can, şu ana kadar ilçe genelinde 4 bin 550 adet akasya, 200 adet çınar, 480 adet katalpa, bin adet akçaağaç, 700 adet dişbudak, 150 adet safora, 180 adet tesbi, 120 adet ıhlamur ve 380 adet maviselvi olmak üzere toplam 7 bin 760 ağaç dikimi yapıldığını söyledi. Can, kısa zamanda 20 bin ağacın dikiminin tamamlanacağını kaydederek, yeşile hasret kalan Şahinbey’de ağaçsız cadde ve sokak koymayarak yeşile büründüreceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 23:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?