27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Suriye'den kardeş belediye teklifi

Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Gaziantep halkından büyük bir güvenoyunu alarak göreve gelen Başkan Tahmazoğlu'nu tebrik ettiğini ifade eden Haitham Saad, "Toplumlarda belediye başkanlığı görevi çok önemli bir görevdir. Böyle önemli bir görevde iyi hizmetler sunacağınız inancı içindeyim. İnanıyorum ki Başkanımız Suriye ile Gaziantep arasında kuracağı iyi diyaloglarla ilişkilerde önemli rol alacaktır. Çünkü iki bölge halkı arasında çok güçlü bağlarımız bulunmaktadır” dedi.

Ziyaretten dolayı şeref duyduğunu söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep halkının yerel seçimlerde yüzde elli üçlük bir oranla kendisine güvenoyu verdiğini belirterek, halkın bu güvenine layık olmak için gece gündüz demeden Şahinbey halkının yaşam kalitesini arttırmak, şehrin çağdaş, modern bir görünüme kavuşması için ekibiyle birlikte çalışacaklarını söyledi. Suriye'nin kendileri için çok önemli bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Tahmazoğlu, “Suriye en yakın komşumuzdur. İki şehir arasında kültür, sanat, inanç ve akrabalık gibi bizleri birbirimize bağlayan çok güçlü bağlarımız bulunmaktadır. Bu nedenle ikili ilişkiler için elimizden gelen tüm çabayı sarfedeceğiz”diye konuştu.

Daha sonra Haitham Saad'ın iki şehir arasında ilişkilerin daha sıcak olması için Suriye'de bir belediye ile Şahinbey Belediyesi'nin kardeş belediye olmasını sağlamak için teklifte bulunması üzerine Başkan Tahmazoğlu, bundan memnun olacaklarını ve kendilerinin belirlediği bir belediye ile kardeş belediye olmaya hazır olduklarını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 13:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?