22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Tinerci yatağı mağara şelale oluyor

Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi, Kahvelipınar Mahallesi’nde bulunan tinerci barınağı mağarayı suni şelaleye, çevresini de yeşil alana dönüştürüyor. İlk olarak, mağaranın içi doldurularak, ön tarafı kapatıldı.

Yeşil alan ve park çalışmasına ağırlık veren Şahinbey Belediyesi, Kahvelipınar Mahallesi 44 No’lu Cadde üzerinde, tinercilerin barınağı haline gelen mağarayı suni şelaleye, çevresini de yeşil alan ve parka dönüştürüyor. Dar gelirli ailelerin oturduğu mahallede bulunan mağaranın içi doldurularak, ön tarafı kapatıldı. Belediye ekipleri tarafından yapılan bu çalışmalar kapsamında mağarayı da kapsayacak şekilde yaklaşık 10 bin 816 metre karelik bir alan üzerinde yeşil alan ve park olacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, belediye olarak ilçenin her tarafını yaşanılır hale getirmek için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Kahvelipınar Mahallesi’nde yapımına başlanan park çalışmasının büyük bölümü tamamlandı. Tinercilerin barınağı haline gelen mağara, vatandaşlarımızın rahat ve huzuru için tehlike teşkil etmekteydi. İlk iş olarak mağaranın dolumunu yapıp ön tarafını kapattık. Bu bölgede yaklaşık 10 bin 816 metre karelik bir alanda park çalışmasına başladık. Kapatılan mağara da şelale yapılarak Kahvelipınar Mahallesi’ne bir güzellik ve canlılık kazandırılacaktır."
Ömer Can, park ve şelale yapılacak alanın karşısına da halkın ucuz alışveriş yapabileceği uzay çatı pazar yeri kuracaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 12:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?