18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Toplu sözleşme sevinci

ŞAHİNBEY'DE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nde 3 yıllık imzalanan ve 305 işçiyi kapsayan toplu sözleşme ile en düşük işçi maaşı bin 400 TL oldu.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde işçilerin de katılımı ile düzenlenen törende, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Belediye-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp toplu sözleşme protokolünü imzaladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, törende yaptığı konuşmada, bir ayı aşkın süredir devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlanmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden beri işçilerimizle karşılıklı anlayış içerisindeyiz. Geçmiş yıllardan kalan maaş farklarını belediye imkanlarımız ölçüsünde söz verdiğimiz zamandan önce ödedik. Bugüne kadar hiç bir işçimizle sorunumuz olmadı, inşallah bundan sonra da olmaz. Hepimiz Şahinbey'de yaşayanlar için çalışıyoruz. İnsanlarımızın huzur ve mutluluğu için çalışıyoruz. Halkımız olmasa ne belediye ne de çalışanlar olur. Öncelikle bunu bilmemiz lazım. Asıl gayemiz vatandaşa en iyi şekilde hizmet sunmak, bunun

için de el birliğiyle çalışıyoruz. Ne şiş yansın ne kebap yansın istiyoruz. İşçiye fazla imkan verirsek, vatandaşın hizmetinden kısmak zorunda kalıyoruz. Elimizden geldiği kadar adil bir şekilde hem işçimizin hem de vatandaşımızın hakkını koruduk. Huzur içerisinde herkes görevini yapsın ve maaşını alnının teriyle hak etsin istiyoruz. Alacağınız para helal hoş olsun diyorum. Çalışmak ibadettir. Hem milletin duasını hem de çalışarak hak ettiğimiz parayı alacağız."

Belediye-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp da, toplu sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını dileyerek, "Barış içinde anlaşmaya vardık. Hem çalışanımızı hem de belediyemizi düşündük. Şahinbey bizim evimiz, yuvamız. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

İmzalanan protokol ile işçilerin 2010 yılı yevmiyelerine 1 TL artı TÜFE artışı, 2011 yılı için TÜFE artı yüzde 3 ve 2012 yılı için ise TÜFE artı yüzde 4 artış sağlandı. Açıklanan rakamlara göre 2010 yılı için en düşük işçi maaşının bin 400 TL olduğu bildirildi.

ŞAHİNBEY'DE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:17:00
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 13:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?