25
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Torun'a son görev

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI M. YAŞAR TORUN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı M. Yaşar Torun, Mezarlık Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşar Torun bir süre önce tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Kılınan cenaze namazına, Vali Süleyman Kamçı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu, ilçe belediye meclis üyeleri, Torun'nun yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazenin taşınması sırasında fenalık geçiren Torun'un annesine 112 acil ekipleri müdahale etti.

Mehmet Yaşar Torun'un özgeçmişi:

1948 yılında Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Çermik'te tamamladı. Lise öğrenimini Osmaniye iline bağlı Ergani'de öğretmen okulunda tamamladı. Öğretmen olarak yurdun çeşitli bölgelerinde görev yaptı. 1968 yılında Gaziantep Şahinbey ilçesine bağlı İsparıtın (Sarı Salkım) köyünde öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 1978 yılında Gaziantep Sosyal Hizmetler Yetiştirme Yurdunda müdür olarak göreve başladı.

1991 yılında İl Savunma Müdürü olarak vazifeye başladı. Aynı dönemde

Anadolu Tevhid Vakfı'nın başkanlığı görevini de bugüne kadar sürdürdü. Dönemin Gaziantep Valisi Abdulkadir Aksu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde Bakan Müşaviri olarak görev yaptı. 1999 yılında Şehitkamil Belediyesi ŞEKABEL A.Ş. Genel Müdürü olarak 2004 yılına kadar çalıştı. 2004 yılı yerel seçimlerinde Şehitkamil İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Aynı zamanda ŞEKABEL A.Ş' nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. 2010 yılı Mayıs ayına kadarda görevini devam ettirdi. 2009 yılı yerel seçimlerinde Şahinbey ilçesi belediye meclis üyeliğine seçildi ve Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı, aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak Çeşitli komisyonlarda görev yaptı. İki erkek bir kız çocuğu babası olan Mehmet Yaşar Torun, cuma günü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hakkın rahmetine kavuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:23:02
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?