18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Trafolar yer altına iniyor

Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilgeler Meclisi 4. toplantısını gerçekleştirdi. Bilgeler Meclisi’ni oluşturan 103 mahallerinin temsilcileri, toplantıda mahallelerinin sorunlarını belediye başkanına iletti.

Bilgeler Meclisi’nde daha önce dile getirilen sorunlar 4. toplantıda ele alındı. Sorun ve şikayetlerin bildirildiği toplantıda, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptıkları çalışmalar hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Şahinbey ilçemizde, 10 ay içerisinde birçok soruna çözüm getirdik. Düztepe meydan çalışması sonrasında, Saçaklı Mahallesi meydan çalışmasını gerçekleştireceğiz. Bu bölgede 7 bin metre karelik bir yeşil alan çalışması yapılacak. Saçaklı’da bulunan Zabıta Karakolu’nu kaldırarak, TEDAŞ’la görüşmeler sonrası burada bulunan trafoyu da yer altına aldıracağız. Hoşgör Mahallesi’nde de meydan çalışmasına başlayacağız."

Kolejtepe’de belediyeye tahsis edilen eski Verem Savaş Hastanesi’ni Türkiye çapında yapacakları proje çalışmasıyla nikah salonuna dönüştüreceklerini ifade eden Can, "Vatandaşların evlilik ve nikah işlerini kolay bir şekilde yapmaları için Karataş bölgesinde ve Perilikaya bölgesinde de birer nikah salonu yapacağız. Güzelvadi Mahallesi’nde, 4 ay gibi bir sürede 12 bin kamyon dolgu yaparak, ağaçlandırma çalışmalarını da tamamladık. Burada 60 bin metre kare bir yeşil alan oluşturacağız" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, ilçe genelinde park ve yeşil alan çalışmalarına ağırlık verdiklerini de vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karataş Mahallesi’nin birçok sorunu çözüme kavuşturuldu. Karataş’a bu yıl içerisinde yaklaşık 10 bin ağaç dikilecek. 1-2 yılda ise 250 bin metre kare alanın yeşillendirme çalışmasını tamamlayacağız."

Bilgeler Meclisi, sorunlarını ilettikleri Başkan Can’a, yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 14:10:40
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 13:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?