18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Ufacık köyü camisine kavuştu

UFACIK KÖYÜNÜN CAMİ ÖZLEMİ BİTTİ

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Ufacık köyü sakinlerinin cami özlemi sona erdi.

Köy camisinin 2008 yılında yıkılmasının ardından kendi aralarında para toplayan köy sakinleri, Şahinbey Belediyesi'nin de destekleri ile yeni camilerine kavuştu. Cami açılışına Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi ve köy halkı katıldı. Kuran'ı Kerim okunmasının ardından Köy Muhtarı Musa İnce, bir konuşma yaptı. İnce, "Hiç paramız yoktu ama herkes elini taşın altına koydu.

Hayırsever vatandaşlarımız da yardım etti. Kaymakamımız Ali Çınar ve Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat da, dünya üzerinde en şerefli mekanların camiler ve mabetler olduğunu belirterek, "Orada Allah'a ibadet edilir, dualar yapılır, Allah'a ihtiyaçlar arz edilir. Müminler bir araya gelir ve İslam'ı en güzel örnekleriyle beraber yaşarlar" diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, şimdiye kadar başlanıp da bitmemiş bir cami olmadığını kaydederek, "Bu caminin kısa zamanda bitmesinden memnuniyet duyuyoruz. İşte bu, milletimizin camileri sahiplendiğini gösteriyor. Zaten milletin sahiplenmediği bir işte hayır yoktur. Milletimizin sahip çıkması buranın kısa sürede yapılması bizi son derece sevindirdi. Bu camimizin yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından caminin açılışı yapılarak, cemaat öğle namazı kıldı.

UFACIK KÖYÜNÜN CAMİ ÖZLEMİ BİTTİ
UFACIK KÖYÜNÜN CAMİ ÖZLEMİ BİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 16:36:05
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 17:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?