18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Zabıta okul kantinlerini denetledi

ŞAHİNBEY ZABITASI OKUL KANTİNLERİNİ DENETLİYOR

Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile birlikte okulların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, açık alan, kafeterya, büfe, çay ocağı yerleri gıda güvenliği ve hijyen konularında kantin yönetmeliğinde yer alan şartları sağlamaları konusunda denetledi.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Ekipleri gıda maddelerinin üretildiği, satış ve toplu tüketiminin yapıldığı, depolandığı işyerlerinde teknik ve hijyen kurallarına uyulmaması sonucu ortaya çıkabilecek hastalık ve zararlı etmenlere karşı, insan sağlığının korunması amacıyla denetim yaptıklarını ifade ettiler.

Denetimde Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından, kantinde çalışan personelin ve gıda maddeleri ile temas edecek malzeme, alet ve ekipmanın, hijyen kurallarına uygunluğunu temin etmekle sorumlu işyeri sahiplerine, uyulması geren kurallar hakkında uyarılarda bulunuldu.

Denetimi yapan yetkililer, "Okullarımızda kantinlerde satılan ürünlerin üstü açık olmamasına, hijyenik koşullarda üretilmiş, güvenilir olmasının yanı sıra tüketimine sunulan gıdaların raf ömrünün dolmamış olmasına dikkat ediyoruz. Son kullanma tarihi geçen gıdaların ve meşrubatların okul önlerinde çocuklarımıza satılmaması için gereken her türlü önemleri alıyoruz. Vatandaşlarımız, bu konudaki her türlü şikayetlerini Belediyemizin 444 27 01 numaralı AKMASA birimine veya Şahinbey ilçe sınırları içinde 4

ayrı bölgede görev yapmakta olan zabıta karakollarımıza 24 saat boyunca bildirebilirler" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı bizim çok önemli, bunun en iyi şekilde korunması için ekiplerimiz bu konuda hassasiyetle çalışıyorlar. Kurallara uyan tüm kantin yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞAHİNBEY ZABITASI OKUL KANTİNLERİNİ DENETLİYOR
ŞAHİNBEY ZABITASI OKUL KANTİNLERİNİ DENETLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 15:20:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 16:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?