27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞAHİNBEY - GAZİANTEP

Zabıtadan tam gaz denetim

İlçe genelinde denetim ve kontrollerini aralıksız sürdüren Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Nisan ayı içerisinde 4 bin 530 işyerini denetledi.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Nisan ayı çalışma faaliyet raporuna göre, "4 bin 530 işyeri denetlenirken, 23 işyerine Zabıt Varakası tanzim edilmiş, 5 işyerine maktu ceza uygulanarak toplam 450 TL para cezası uygulanmış, 2 bin 541 işyeri ihtar edilmiş ve bin 961 işyeri kontrol edilerek normal görülmüştür. Ayrıca, 153 tebligat yapılmış, 122 evrak işlem görmüş, 3 işyeri 3 gün ile 14 gün arasında encümen kararıyla kapatılmıştır" denildi.

Nisan ayı içerisinde iki işyerinden 29 adet son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesinin alınarak imha edildiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zabıta ekiplerinin halkın huzur ve refahı için her an görevinin başında olduğunu söyledi. Başkan Tahmazoğlu, "Vatandaşımızın sağlığını önemsiyoruz. bu nedenle sağlıksız üretim ve satış yapılan hiçbir şeye müsaade etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Amacımız vatandaşımızın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak” dedi.

Tahmazoğlu, vatandaşlardan her türlü şikayet ve ihbarlarını zaman geçirmeden Zabıta Karakollarına bildirmelerini isteyerek, bu sayede insan sağlığını tehdit eden unsurların vatandaşa zararı dokunmadan engelleneceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 11:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?