19
Mayıs
2024
Pazar
ELBEYLİ - KİLİS

100 ailenin yüzü gülecek

Kilis'in Elbeyli İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, "Onların da Yüzü Gülsün" projesinin kabul edildiğini söyledi.

Kaymakam Sinanoğlu yaptığı açıklamada, Elbeyli'nin 1995 yılında ilçe statüsü kazandığını, toplam 6 bin 700 nüfusa sahip bir yerleşim birimi olduğunu belirtti.

Sinanoğlu, "Sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesini tamamlayamamış olan ilçemizde nüfusun önemli bir kısmı fakir ve yardıma muhtaç, geçimini tarımla sağlamaya çalışan insanlardan oluşmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak ilçemiz merkez ve köylerinde oturulmayacak derecede eski, virane, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan bu
100 ailenin barınma sorununu çözmek amacıyla "Onların da yüzü Gülsün" sloganıyla bir proje başlatılmıştır. Proje doğrultusunda mütevelli heyetinden oluşan bir komisyon yerinde inceleme yapmış, İl Bayındırlık Müdürlüğü'nden teknik elemanlar tarafından yapılacak bakım ve onarım ve ilave işlere ilişkin raporlar hazırlanmıştır. Yapılan inceleme neticesinde hane başı 21 bin TL'ye ihtiyaç olduğu anlaşıldı. Vakıf mütevelli heyeti ilk etapta durumu en kötü 50 ailenin evlerinin onarılması amacıyla çalışma başlatmış ve 4 evin onarımına vakıf imkanlarını kullanarak başlamıştır. Proje kapsamında diğer evlerin onarımına başlanabilmesi için Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden hane başına 21 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 64 bin TL kaynak talep edilmiştir. Talep kabul edilmiş olup, projeye başlanacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 10:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?