29
Mayıs
2024
Çarşamba
ELBEYLİ - KİLİS

3 ilçeye tek kaymakam

Kilis'te, Elbeyli, Polateli ile Musabeyli ilçelerinin kaymakamlığını aynı anda yürüten Nurullah Kaya, kentte "Jet Kaymakam" olarak anılmaya başlandı.

Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Polateli Kaymakamı Mustafa Karaca'nın Muş Vali Yardımcılığı'na atanması, Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu'nun ise, izne ayrılması üzerine 3 ilçenin kaymakamlığını aynı anda yürütüyor. Birbirine yakın olduğu için sabahları Polateli ve Musabeyli ilçelerini yürüten Kaymakam Kaya, öğleden sonra ise Elbeyli ilçesine giderek buradaki çalışmaları ve işleri yürütüyor.

KÖYDES ile BELDES projelerini de yürüttüğünü belirten, Kaymakam Kaya, Musabeyli ilçesinde kuraklık nedeniyle bazı köylerin içme suyu sondajları kuruduğunu belirterek, "Bu köylerimize yeni sondajlar vurarak köylere su vermeye çalışıyoruz. Sabah saat 10.00'a kadar Musabeyli ilçesindeki çalışmaları yürütüyorum. 10.00'dan Sonra Polateline ilçesine geçerek burada çalışmaları takip ediyoruz. Öğleden sonra ise Elbeyli ilçesine geçiyorum. Devlette devamlılık esastır. Bu nedenle bizim ilçe ayırt etmek gibi bir lüksümüz yok. Nerede görev verilirse seve seve yaparız. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden işleri yürütüyoruz. Amacımız devlete hizmet etmektir" dedi.

Kaymakam Kaya, gazetecilerin kentte "Jet Kaymakam" olarak anıldığının sorulması üzerine, "Ben "Jet Kaymakam" falan değilim, Musabeyli dışında iki ilçeye kısa süreliğine vekaleten bakıyorum. "Jet Kaymakam" diye vatandaşlar anabilir. Yalnız bu ifade doğru bir ifade değil. Şu an izin ve tayin dönemi, bu dönemlerde kısa süreli vekaletler olabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 16:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?