29
Mayıs
2024
Çarşamba
ELBEYLİ - KİLİS

Arazilerinizi satmayın uyarısı

Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, Kilis ve ilçelerindeki arazilerin kısa süre içerisinde yapılacak yatırımlar nedeniyle değer kazanacağından dolayı arazilerin satılmaması konusunda uyarıda bulundu.


Eryılmaz, düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Kilis ve ilçelerinde arazi satışlarında yaşanan yoğunluğun sorulması üzerine, Kilis ve ilçelerinde arazi satışlarında artış olduğunu belirtti. Eryılmaz, "Satın alan kişiler Türk vatandaşı ama Kilisli değiller. GAP'ın bir kaç yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. GAP'ın bitmesiyle birlikte araziler sulanacak. Kilis'te tarım arazileri değerlenecek. Çünkü devletin ve hükümetin Kilis'te ciddi projeleri var. Bu projelerin hayata geçirilmesi ile Elbeyli ilçesindeki tarım arazileri sulanacak. Afrın Barajı'nın yapılması, Sapkanlı Barajı'nın hayata geçirilmesi, Kilis'teki göletlerin değerlendirilmesi, tarımsal sulamaların daha ciddi bir şekilde yapılacak olması nedeniyle bu araziler değer kazanacaktır. Bunun yanında sanayi yatırımlarının başlaması ve Kilis'in teşvik kapmasında olması nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) gelişmesi sanayinin de gelişmesini sağlayacaktır. Kilis'in arazileri 3-5 yıl sonra kat kat değer kazanacaktır. Kilisliler, sattıkları arazileri geri istediğinde maddi olarak güçleri yetmeyecektir. Üreticiler yılda 2-3 kez ürün alacaklardır. Sanayinin gelişmesi, tarımın gelişmesi, Kilis Üniversitesinin kurulmuş olması nedeniyle kentte bir canlılık olacaktır" dedi.


Vatandaşların arazilerini satmamalarının kendi açılarından ilerleyen zamanda daha faydalı olacağını vurgulayan Eryılmaz, "Vatandaşların arazilerini satmalarını istiyorum. Bu arazileri satın alanların nedenini bilemiyorum. Sanayi için olabilir, tarım için olabilir. Kurulacak Teknopark için olabilir. Devletimiz arazi satışlarını takip ediyor. Yabancıların arazi aldığı bir şey yok. Kayıtlarda da böyle bir şey yok. Kilis'teki yabancılara ait araziler Suriyeliler'in arazileridir. Kilisliler'in de arazisi Suriye'de var. Yeni satışlar yok. Yasal olarak da engel var. Ama şunu söyleyebilirim. Vatandaşlarımız sattıkları arazilerden dolayı pişman olacaklar" diye konuştu.


Eryılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensupları ile bir araya gelmek istediğini, ancak bir türlü fırsat bulamadığını ifade ederek, "Çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü bir araya gelemedik. KÖYDES projesi kapmasında büyük mesafeler kat ettik. Köylerimizin yollarını yaptık. Köylere içme suyu getirdik. 2008 yılı içerisinde büyük köylerimize futbol sahaları yapacağız. 10 köyümüze GAP ve İl Özeli İdaresi destekli sera kuracağız. Yapacağımız sera çalışması örnek bir projedir. Kilis keçisi projesine 2008 yılında da devam edeceğiz. Büyük köylerimizin kanalizasyonlarını yapmaya başlıyoruz. Köy içi düzenleme çalışmalarına hız verilecek. Türkiye-Suriye İşbirliği projelerinin hayata geçmesiyle birlikte 165 bayana meslek edinme kursu ile birlikte 'Mikro kredi' projesini hayata geçireceğiz. İş kurulacak kadınlara faizsiz kredi vermeyi planlıyoruz. Amacımız Kilis ve ilçelerine hizmet etmektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 12:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?