17
Mayıs
2024
Cuma
ELBEYLİ - KİLİS

Çobanbey İstasyonu yeniden açılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kilis Milletvekili Hasan Kara,
"Çobanbey Tren İstasyonu’nun faaliyete geçmesiyle, GAP bölgesinde üretilen ürünler Çobanbey üzerinden Suriye ve Ortadoğu’ya taşınacak. Bu sayede Irak’a ithalat ve ihracat yapacak kişiler trenlerle Suriye üzerinden Irak’a mallarını gönderebilecekler" dedi.
Suriye’ye yaklaşık 20 yıl önce gerçekleştirilen tren seferlerinin durdurulmasıyla kapanan Çobanbey Tren İstasyonu’nun yeniden faaliyete geçeceği bildirildi. Devlet Demir Yolları (DDY) Adana 5. Bölge Müdürü Yaşar Tatlısu, Kilis Valisi Aslan Kütük, AK Parti Milletvekili Hasan Kara ve teknik bir heyetle Kilis’in Elbeyli İlçesi’ne gelerek, Çobanbey Tren İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.
Tatlısu, kullanılmadığı için tahrip olan Çobanbey Tren İstasyonu’nun önümüzdeki günlerde onarılacağını belirterek, "Atanacak personel ile bu istasyon çok kısa bir sürede faaliyete geçebilir. Teknik açıdan herhangi bir sakınca bulunmamaktadır" dedi.
AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara ise çeyrek asırdır kapalı olan ve atıl durumda bulunan Çobanbey Tren İstasyonu’nun faaliyete geçmesinin hem kent hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Halen Şam-Tahran seferini yapan trenlerin, İslahiye üzerinden Tahran’a ulaştığını kaydeden Kara, "Çobanbeyli güzergahı kullanıldığı taktirde mesafe de kısalacak. Çok kısa bir süre sonra Şam-Tahran seferleri Çobanbey üzerinden yapılacak. Aynı zamanda karayolu ile Öncüpınar üzerinden yapılan ithalat ve ihracat Çobanbey’e kaydırılmak sureti ile kapıdaki sıkıntılar da kalkmış olacak. GAP bölgesinde üretilen ürünler Çobanbey üzerinden Suriye ve Ortadoğu’ya taşınacak. Bu sayede Irak’a ithalat ve ihracat yapacak kişiler trenlerle Suriye üzerinden Irak’a mallarını gönderebilecekler" diye konuştu.
Kara, Çobanbey Tren İstasyonu’ndan tren seferlerine en kısa sürede başlanması için çaba sarfettikleri kaydetti.
********

Yukardaki haber ,Kanal-7 ekranlarindan hükumet bakani Sn. Tüzmen tarafindan asagidaki sekilde düzeltilmistir: "Cobanbey hudut kapisi; Öncüpinar sinir kapisini ortadan kaldirmak degil, desteklemek icin acilacaktir. Cobanbey sinir kapisi, trenle tasimalar icin kullanilacak bir Tren Yolu sinir kapisidir."

MEHMET ALİ DAĞ - KİLİS (İHA)+Ahmet MiM 17.3.04
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 23:58:01
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 17:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet MiM IP: 195.93.74.xxx Tarih : 18.03.2004 00:30:45
Yukardaki haberi gönderen IHA Kilis Muhabiri Mehmet A. Dag´in kücücük bir hatasi, Kilis´i karistirmaya yetti: Haberden alinti: "Aynı zamanda karayolu ile Öncüpınar üzerinden yapılan ithalat ve ihracat Çobanbey'e kaydırılmak sureti ile kapıdaki sıkıntılar da kalkmış olacak. GAP bölgesinde üretilen ürünler Çobanbey üzerinden Suriye ve Ortadoğu'ya taşınacak. Bu sayede Irak'a ithalat ve ihracat yapacak kişiler trenlerle Suriye üzerinden Irak'a mallarını gönderebilecekler" demis Kilis Milletvekili Kara "KiLiS sinir kapisi kapanacak, Cobanbey kapisi acilacak" derler o zaman... Bir muhabir; bu kadar kücük bir hatayi dahi yapmamali. Sn.Kara "Demecin sapitildi" diyor. GERCEKLER...DETAYLARDA YATARLAR... Ahmet MiM