20
Mayıs
2024
Pazertesi
ELBEYLİ - KİLİS

Elbeyli'de asfalt çalışmaları

Elbeyli ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hüseyin Velet, "Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı" çerçevesinde Elbeyli-Çobanbey Karayolu'nun asfaltının yapılarak hizmete girdiğini söyledi.

Elbeyli-Çobanbey Karayolu'nun yapılması nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hüseyin Velet, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı" çerçevesinde ilk teklif çağrısı sonucu Elbeyli-Çobanbeyli Yolu'nun onaylanarak ihalesinin yapıldığını belirterek, "5 kilometrelik karayolu yapılarak hizmete açıldı. Çobanbey Tren İstasyonu'nun hizmete açılması ile bu yolun önemi daha da artacak. Yolun yapılmasında Kilis Valisi Nevzat Turhan, Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, Karayolları teknik elamanlarına verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu da, Elbeyli-Çobanbey Tren İstasyonu'nun faaliyete kısa süre içerisinde geçeceğini belirterek, "Bu yolun yapılması gerçekten çok önemlidir. Çünkü tren istasyonunun aktif olarak faaliyetlerine başlaması ile bu yol sıkça kullanılacak. Çobanbey Tren İstasyonu Elbeyli ilçesinin ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Ortadoğu'ya açılacak yeni demir yolu uzun süreden sonra tekrar faaliyete geçecek. Elbeyli ekonomisi, Kilis ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 18:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?