30
Mayıs
2024
Perşembe
ELBEYLİ - KİLİS

Elbeyli'de halı kesim töreni

Elbeyli ilçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan kadınlara yönelik mesleki eğitim kurslarında tamamlanan halılar törenle kesildi.

Halı kesim törenine Elbeyli Kaymakam Davut Sinanoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Velet, bazı daire amirleri, kursiyerler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Elbeyli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Alahan Köyü Salhan Mezrası'nda açılan Halıcılık Kursu'ndaki öğrenciler tarafından bitirilen halılar Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu tarafından kesildi.

Kaymakam Davut Sinanoğlu törende yaptığı konuşmada, kadınlara yönelik mesleki eğitim kurslarında bitirilen halıların kesimi için toplandıklarını belirterek, "El emeği göz nuru ile bu güzel halıları dokuyan tüm kadınlara teşekkür ediyorum. İstihdama yönelik ve gelir getirici kurslarımız artarak devam edecek. Kadınlarımızın bu güzel çalışmaları ve meslek edinmeleri ev ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Eşlerine de maddi açıdan destek oluyorlar. HEM'in açtığı kursların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadınlara yönelik bu tür kursların arttırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Halı kesim töreninden sonra kursiyerlerin sorunlarını dinleyen Kaymakam Davut Sinanoğlu, gerekli yardımların yapılacağına ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 16:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?