30
Mayıs
2024
Perşembe
ELBEYLİ - KİLİS

Emniyetten sürücülere uyarı

Kilis Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, yarın akşama kadar motosiklet ve araç sürücülerinin eksiklerini gidermelerini, gidermeyenler hakkında ise yasal işlem başlatacaklarını söyledi.


Özhan, yaptığı açıklamada, araç ve motosiklet sürücülerine eksikliklerini gidermeleri için verilen sürenin yarın akşam sona ereceğini belirtti. Özhan, "Motorlu araçlar üzerinde olması gereken trafik işaret ve bilgi levhalarının kırık, boyalarının silik olduğu ve bu sebeple uygulamada aksaklıklar meydana geldiği bilinmektedir. Araçların ve motosikletlerin plakalarının harf ve rakam gruplarının üzerlerinin kapatıldığı, çevrelerine stop lambası takıldığı, üzerlerine pul atılarak okunmasının zorlaştırıldığı ve durum böyle olunca da meydana gelen trafik kazalarında görevlilerin mecburen yanlış yer ve kişilere yöneldiği, dolayısıyla adalet ve hakkaniyet ilkelerinden uzaklaşıldığı, zaman ve güç kaybına sebebiyet verildiği gözlemlenmiştir. Bu hususlar göz önünde bulundurularak, öncelikle plakaların olması gereken yerlerde takılı olması, boyası silinmiş, kazınmış, bükülmüş, kırık plakaları olanlar ilgili kurum ve kişilere Şoförler Odası Başkanlığı'na gitsinler. Oda tarafından ücretsiz şekilde plakaları boyanmaktadır" dedi.


Özhan, denetimler esnasında eksikliklerini gidermeyen araç sürücülerine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 23. ve 47/1-a maddeleri gereğince 55 YTL yasal cezai işlem uygulanacağını kaydederek, " Yarına kadar eksikliklerin giderilmesi ve bu süreçte Şoförler Odası tarafından plaka boyama ücreti alınmayacak, plaka basımında gerekli ücret indirimi yapılacaktır. Şoförler Odası Başkanlığı'nda yapılacak olan plaka boyama ve basım işlemleri esnasında yeknesaklığı sağlamak amacıyla plakanın ait olduğu il trafik kodu göz önünde bulundurulmaksızın tüm müracaatçılar sağlanan imkanlardan faydalanabileceklerdir. Yarın akşama kadar eksikliklerini gidermeyenlerin Çarşamba gününden itibaren araçları trafikten men edilecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 11:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?