19
Mayıs
2024
Pazar
ELBEYLİ - KİLİS

Köy muhtalarına bilgisayar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Elbeyli ve Musabeyli ilçelerindeki köy muhtarına bilgisayar dağıtılacağını söyledi.

Milletvekili Hasan Kara, 2006 yılı içerisinde temin edilen bilgisayarları Kilis merkezdeki mahalle muhtarları ile merkeze bağlı köylerin muhtarlarına dağıttıklarını belirtti. Kara, "İlçelerdeki köylerimizin muhtarlarına bilgisayar dağıtacağı sözünü vermiştim. Cumartesi günü Musabeyli ilçesindeki köy muhtarlarına, Pazar günü ise Elbeyli ilçesindeki köy muhtarlarına temin ettiğimiz bilgisayarları dağıtacağız. KÖYDES Projesi kapsamında yol, su, köy meydanı gibi hizmetleri götürürken, bir yandan da muhtarlarımızın teknolojiye ayak uydurması maksadıyla bilgisayar dağıtıyoruz. Bilgisayar kullanmasını bilmeyen köy muhtarlarımız için Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) bilgisayar kursu da açılacak. Bu kursa katılmak isteyen muhtarlarımıza bilgisayar kullanma eğitimi verilecek” dedi.

Kara, muhtarların bilgisayar ortamında hizmet vermesi için bilgisayar dağıttıklarını ifade ederek, “Artık her türlü işlem internet ve bilgisayar üzerinden yapılıyor. Bilgisayarsız köy muhtarı kalmaması için çalışıyoruz.. Muhtarlarımız her türlü işlerini bilgisayar ortamında hazırlayacak. Böylece oluşabilecek sorunlar aşılmış olacaktır. Muhtarlarımız bilgi ve belgeyi bundan böyle bilgisayarda saklayacaklar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?