18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELBEYLİ - KİLİS

Sıcaklar elektriği vurdu

ELBEYLİ'DE SICAK HAVALAR ELEKTRİĞİ VURDU

Kilis'in Elbeyli ilçesinde 4 gündür aşırı sıcaklar nedeniyle ilçeye bağlı köylerde elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların perişan olduğu bildirildi.

Kilis'te, geçen haftadan beri yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle Elbeyli ilçesine bağlı köylerde sürekli elektrik gitmesi nedeniyle vatandaşlar, tepki gösteriyor.

Vatandaşlar, sürekli elektrik gidip geldiği için elektronik cihazların zarar gördüğünü belirterek, "Bazen elektrik saatlerce gelmiyor. İlçemiz biber üretimi yapılan bir şehirdir. Biberi sulamak için elektriğe ihtiyaç var. Elektrik olmadığı içinde sulayamıyoruz. Elektronik cihazlarımız bozuldu. Sorunun çözümü için Kaymakamlığa başvurduk. EDAŞ yetkililerini arıyoruz. Biz sihirbaz değiliz ki hemen sorunu çözelim diyorlar. Tüm hatlarda sorun var diyorlar. Aşırı yüklenmeyi bahane ediyorlar. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Elbeyli Kaymakamı Müfit Gültekin, ilçeye bağlı köylerde enerji nakil hatlarında sorun yaşandığını belirterek, "Köy muhtarlarımız ve vatandaşlar mağdur oldukları gerekçesiyle dilekçe ile bize başvuruyorlar. Biber üretimi yapan üreticilerimiz mağdur oldu. Sorunun çözümü için EDAŞ Kilis İl Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 19:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?