16
Mayıs
2024
Perşembe
ELBEYLİ - KİLİS

Vali'den bayramlaşma uyarısı

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Suriye'deki yakınları ile bayramlaşacak olan Kilislilerin Öncüpınar Sınır Kapısı'na kendi araçları ile gitmesinin yasaklandığını söyledi.

Bu yıl 16.'sı gerçekleştirilecek yatılı bayramlaşma kapsamında 48 saatliğine Suriye'deki yakınlarının yanına gidecek olan Kilislilere, valilik tarafından çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, bu yıl bayramlaşma için 17 bin 500 kişinin başvurduğunu belirterek, "Kurban Bayramı'nda Suriye'ye yakınlarının yanlarına gidecek olan vatandaşların gidişlerinde sorun ve aksaklık yaşanmaması için birtakım tedbirler aldık. Suriye'ye gidecek vatandaşlarımız için otogardan araç kalkacak. Bu araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'na gidecekler. Özel araçlarla sınır kapısına gidilmesine izin verilmeyecek. Araç yoğunluğu yaşandığı için sıkıntı baş gösteriyordu. Geçen yıl da böyle bir karar alarak uygulamaya koyduk. Kesinlikle Öncüpınar'a araç gidişine izin verilmeyecek. Vatandaşlar, otogardan kalkacak araçlarla sınır kapısına taşınacak" dedi.


Turhan, vatandaşların Suriye'deki yakınlarının yanlarına 22-23 Aralık tarihlerinde gideceklerini kaydederek, "Herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız, komşu dost ülkedeki akrabaları ile bayramlaşır, tekrar ülkemize geri dönerler. Kilislilerin bu bayramlaşmayı Türk halkının şanına yakışır şekilde gerçekleştireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 16:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?