22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLATELİ - KİLİS

Bayramlaşma müracaatları

Kilis'te, Kurban Bayramını Suriye’deki yakınlarının yanında geçirmek isteyen vatandaşların bayramlaşma için müracaatları devam ediyor.


Kilis’te dün başlayan başvurularda bugün öğle saatlerine kadar 2 bin 500 kişi Suriye'deki yakınları ile bayramlaşmak için müracaat etti. 7 Aralık 2007 tarihine kadar gerçekleştirilecek olan müracaatlar 15 bin ile sınırlandı.


Kilis Valisi Nevzat Turhan, Kurban Bayramı'nda Suriye'de bulunan yakınları ile yatılı bayramlaşmak isteyen vatandaşların, başvurularının önceki gün başladığını belirterek, "Suriye ile yapılan protokol gereği bayramlaşmak için başvuruları 15 bin ile sınırladık. Çünkü geçen bayramda da Suriyeliler de 15 bin de sınırlamıştı. Suriye'de yakınlarının yanlarına bayramlaşmak için gidecekler, 22-23 ve 24 Aralık tarihleri arasında iki gün bir gece olmak üzere 48 saati aşmaması gerekiyor” dedi.


Kurban Bayramı için Suriye’ye gidecek olan vatandaşları hediyelik eşyalar konusunda da uyaran Vali Turhan, hediyeleşmenin 10 bin Suriye Lirası veya 300 YTL değerinde olabileceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 14:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?