18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLATELİ - KİLİS

Kilis Polateli'de kuduz operasyonu!

Kilis’in Polateli İlçesi’ne bağlı Ürünlü Köyü’nde kuduz köpek tarafından ısırılan 3’ü çocuk 5 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Ürünlü Köyü’nde kuduz köpek tarafından çeşitli yerlerinden ısırılan Mecit Mamatoğlu (8), Çiğdem Arsalan (7), Zeynep Millioğlu (76), Ali Çiçeklidağ (13) ve Güner Arafeoğlu (48) Kilis Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavileri sonrası taburcu edildiler.

3’ü çocuk 5 kişiyi ısıran kuduz köpek olayının Polateli Kaymakamlığı’na bildirilmesinden sonra köpeğin kafası kesilerek Adana Veteriner Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi. Burada yapılan inceleme sonucu köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine önce kuduz köpek tarafından ısırıldığı tespit edilen 9 köpek itlaf edilirken, Ürünlü Köyü de karantinaya alındı.

Köpek tarafından ısırılanların aileleri ile köy muhtarı İnayet Mamatoğlu’nun evinde görüşen Kaymakam Ramazan Yıldırım, olayın haber alınmasından sonra gereken her şeyin yapıldığını belirterek, "Çocukları ısıran köpeğin kafası kesilerek Adana Veteriner Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi. Gelen cevap yazısında köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine eldeki tüm imkanlar seferber edilerek her türlü tedbir alındı. Köpek tarafından ısırılan 5 kişinin gerekli tedavileri Kilis Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Şu anda her şey kontrol altında korkulacak bir şey yok" dedi.

Ürünlü Köyü Muhtarı İnayet Mamatoğlu da çocukları ısıran köpeğin kendisinin gözetiminde öldürüldüğünü belirterek, "Sayın kaymakamımız başta olmak üzere herkes elinden geleni yaptı. Kaymakamımız bizimle yakından ilgilendi ve köpek tarafından ısırılanların tedavileri yapıldı. Aşıları da yapılıyor" diye konuştu.

KİLİS-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2003 Cumartesi 13:50:24
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 11:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?