19
Mayıs
2024
Pazar
POLATELİ - KİLİS

Teknopark Polateli'ni şaha kaldıracak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis'in Polateli ilçesinde kurulacak olan Teknopark'ın Türkiye ve Kilis ekonomisini şaha kaldıracağını söyledi.

Milletvekili Kara, yaptığı açıklamada, Kilis'in ekonomik anlamda kalkınması için bir çok projeye imza attıklarını belirterek, "Kilis-Gaziantep karayolu 1992 yılında temeli atılmasına karşın, yıllarca hiç bir şey yapılmamıştı. AK Parti'nin iktidara gelmesi ile birlikte Kilis-Gaziantep Karayolu duble yol kapsamına alınarak, yol yapımını gerçekleştirdik. 1980 yılından beri atıl durumda bulunan Çobanbey Tren İstasyonu kısa bir süre içerisinde açılacak. Son çalışmalar sürüyor. Yine 1950'li yıllarda dönemin Orman Bakanı Kilisli Nedim Ökmen tarafından yaptırılan Kilis-Akbez Karayolu'na el attık. Genişletme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. 3 ayrı ekip birden bu yolda çalışıyor.

Musabeyli-Kilis karayolunda da çalışmalar sürüyor. İskenderun körfezini Kilis'e bağlayacak olan Polateli-Kilis, Kilis-Akbez Karayolunun yapımı ihale edildi. Teknopark'ın kurulacağı Polateli ilçesini Kilis-Akbez yolu üzerinden İskenderun limanına bağlayacağız. Denize açılmak çok önemlidir. Teknopark Kilis'in çehresini değiştirecek. Milyarlarca Euro'luk bu projenin hayata geçmesi Kilis'i bölgesinde lider il konumuna getirecektir. Teknopark ile Kilis ve ilçelerinde işsizlik problemi çözüldüğü gibi çevre illerden bile işçiler çalışmak için şehrimize gelecektir. 84 fabrikanın kurulacağı Organik Tarım Tesisleri Kilis'i, Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ile tüm dünyaya açacaktır. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu proje Kilis'in ufkunu açacaktır. Demiryolumuz kısa süre sonra faaliyete geçiyor. Sınır kapımız var. Deniz'e açılacak yolumuz yapılıyor.

Gaziantep Havalimanı Kilis'e 20-30 dakika mesafede, bir kişi Gaziantep kent merkezinden havaalanına gitmek için yola çıksa, bir diğer araçta Kilis'ten yola çıksa, Kilis'ten çıkan araç Gaziantep Havalimanına daha çabuk ulaşır. Teknopark ile birlikte Kilis ekonomik üs haline gelecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?