8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

4 aydır çadırda yaşıyorlar

(ÖZEL HABER) MARDİN'DE BİR AİLE ÇADIRDA YAŞIYOR

Mardin'in Yalım beldesine bağlı Yalım köyde oturdukları evin sahibi tarafından kira ödemedikleri için evden çıkarılarak sokakta kalan 9 kişilik Cırık ailesi, 4 aydır mezrada kurdukları çadırda yaşıyor.

Elektrik ve su gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan aile, yetkililerden yardım istedi. Bu kışı çıkaramamaktan endişe eden Cırık ailesi, kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor. Kış aylarının yaklaşması nedeniyle çadır yaşamının zorlaştığını anlatan baba Mehmet Siraç Cırık, 7 çocuğu ile birlikte 4 aydır çadırda yaşadıklarını, çocuklarının hiçbirini okula gönderemediğini ifade ederek, kendilerinin çadır yaşamından kurtarılmasını istedi. Başlarını sokabilecekleri bir evin hayalini kurduklarını kaydeden

Cırık, "Ben çalışamıyorum, kiralarımı ödeyemediğim için ev sahibi bizi evden çıkardı. Bir plakam vardı. Yenişehir semtinde SSK durağında plakamı ev yapmak için 30 bin liraya sattım. Ev yapacaktım. Müteahhitle anlaştım ve Müteahhit'e para verdim. Kısmen temelini attım. Demirler falan, ama izin verilmiyor. Yalım Belediyesi izin vermiyor. Bana önce söz verdi. Geçen bayrama 10 gün kala söz verdi ama şimdi cayıyor. Burada 500 hane var. Bakın kim çadırda yaşıyor. Bu köyde tapu yok herkes ev yapıyor. Bize gelince ise yok diyor. Gelsinler köyün komple tapularını incelesinler. Bize tek mi böyle yapılıyor. 9 nüfusumuz var ve 4 çocuğumu okula gönderemiyorum. Gelsin halimizi görsün" ifadelerini kullandı.

Elektriği koşularından çektiklerini belirten baba Cırık, "Lavabo ve su ihtiyaçlarını da onlardan gideriyoruz. Ne ışık var, ne elektrik var, ne su var. Nereye kadar sürecek böyle bilmiyorum. Rica ediyorum, Vali Bey'e, Belediye Başkanı'na, gelsinler nasıl yaşadığımızı görsünler. Nasıl, hangi şartlarda yaşadığımız öğrensinler. Ramazan ayını çadırda geçirdik. Bayramı burada geçirdik. Önümüz de kış. Şimdi zorla yaşıyoruz. Yarın kara kış gelecek. Çocuklarım hastalanırsa Allah korusun birine bir şey olursa hesabını kim verecek" diye konuştu.

 

ÇOCUKLAR OKUMAK İSTİYOR

Cırak ailesinin çocuklarından Tuğba Cırık, gözyaşları arasında okul okumak ve sıcak bir evde yaşamak istediğini söyledi. Ailesine katkı sağlamak için çalıştığını belirten Tuğba Cırık şunları söyledi:

"4 kardeşimi geçindirmek için çalışıyorum. Ne bir tuvaleti, ne bir lavabosu, ne bir yemeğimizi doğru dürüst yiyebiliyoruz. Bayramımızı da burada geçirdik. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Allah rızası için bir yardım eli uzatsınlar."

Evin bir diğer kızı Gamze da okulu çok özlediğini, okula gitmek ve arkadaşlarıyla oyun oynamak istediğini söyledi.

Evin en küçüğü Emine Cırık ise "Okula gitmeyi çok istiyorum. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı hepsini özledim. Çalışma ortamımız olmadığı için okula gidemiyorum. Babam bizi okula göndermiyor, öğretmenimi arkadaşlarımı özledim. Bir evimizin olmasını istiyorum ve okula gitmek istiyorum" dedi.

Yalım Belediye Başkanı Abdulkerim Adam ise yaptığı açıklamada, çadırın bulunduğu alanın mera olmasından dolayı tapusunun olmayacağını belirterek, "Bu bahsi geçen alan meradır. Biz çarpık kentleşmeye karşı olduğumuzdan dolayı evin yapılmasına karşıyız. Hazineye başvurduk. İzin çıktığında bu alanı yerleşkeye uygun bir şekilde kullanmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

(ÖZEL HABER) MARDİN'DE BİR AİLE ÇADIRDA YAŞIYOR
(ÖZEL HABER) MARDİN'DE BİR AİLE ÇADIRDA YAŞIYOR
(ÖZEL HABER) MARDİN'DE BİR AİLE ÇADIRDA YAŞIYOR
(ÖZEL HABER) MARDİN'DE BİR AİLE ÇADIRDA YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 14:48:01
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 15:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat battı IP: 78.186.118.xxx Tarih : 10.12.2010 20:43:44

ben boyle haber gormedim bu nasıl belediye başkanı ben ise başbakan olsaydım bir el uzattıdım arz ederim