29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Bakan Ergezen Mardin'de

Suriye ve Lübnan’a yaptığı ziyaretleri tamamlayarak karayoluyla Türkiye’ye gelen Bakan Ergezen, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan sonra Mardin’e geçti. Bakan Ergezen, Karayolları Genel Müdürü Hicabi Ece, Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, ile birlikte bölünmüş yol çalışmaları ve Habur’a giden Kızıltepe- Nusaybin arasındaki İpek Yolu’nu inceledi. Mardin-Kızıltepe arasındaki bölünmüş yol çalışmalarına katkı sağlamak için kepçeyi kullanan Bakan Ergezen, Karayolları Bölge Müdürü Abdullah Hasas’tan yollar hakkında bilgi aldı.

Bakan Ergezen, Türkiye’yi Irak’a bağlayan Habur Yolu için, ’’Bu yol Türkiye için Ortadoğu için ve bölge için önemli bir yoldur. Benim ömrüm bu yollarda geçti. O yüzden buraya önem veriyoruz. Suriye’den bu yolun bakım ve oranımı için 10 bin ton asfalt aldık. Bunu 50 bin tona çıkaracağız. Şu anda Habur’dan 10 kilometre, Şanlıurfa’dan 10 kilometrelik yolun, bakım ve onarımı tamamlandı. Yıl sonuna kadar projeyi yetiştirirsek kazı işlerine başlayacağız’’ dedi.
Mardin-Kızıltepe bölünmüş yolun sağlam yapılmasını isteyen Bakan Ergezen, müteahhit firmaya, "Gerekirse yolu 2 kilometre eksik yapın ama sağlam yapın. Ben sizi incitmem bölge müdürümde sizi incitmez. Ama yol sağlam olmazsa herkes bizi incitir. 70 milyon kişi bizi incitir" diye konuştu.


Yol bitimini 15 Ekim tarihi olarak belirleyen yapımcıya seslenen Bakan Ergezen, o tarihte asfalt tutmayacağını belirterek, kesinlikle yolu Ekim ayına bırakmamaları gerektiğini söyledi. Düzgün yapılmayan asfaltın üzerindeki mucurları görüp arabasını durduran Ergezen, müteahhite kızarak, "Yaptığınız işinizi sağlam yapın. Kesinlikle böyle bir yol istemiyorum. Yapılan yolun bir ayı geçmeden asfaltı hemen sökülecek" şeklinde konuştu.

iha-mardin
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 10:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?