8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

'Derman baba' yetişti!

KİMLİĞİ OLMADIĞI İÇİN TEDAVİ OLAMAYAN KADININ YARDIMINA 'DERMAN BABA' YETİŞTİ

Diyarbakır'da hastalara yaptığı yardımlar nedeniyle 'Derman Baba' olarak tanınan Yılmaz Acu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde ikamet eden ve kimliği olmayan 60 yaşındaki bir kadına yardım etti.

Cizre ilçesinde ikamet eden 60 yaşındaki Kudret Tağ kimliği olmadığı için hiçbir hastanede tedavi göremiyor. 13 gün boyunca hastaneleri dolaşan Kudret Tağ'ın yardımına koşan Yılmaz Acu, Tağ'ın önce Mardin Devlet Hastanesi'ne ardından da Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevkini sağladı. Diyarbakır ve Mardin Sağlık Müdürlerinin bu konuda çok duyarlı olduğunu ve ellerinden gelen bütün gayretleri gösterdiklerini vurgulayan Acu, "Hastamız 13 gündür hastaneleri geziyor. Bana yardım edin diyor. Bir vatandaş beni aradı. Ben de bu olaya kayıtsız kalamazdım. Kimliği olmadığı için hiçbir hastanede tedavi edilmiyordu. Önce Diyarbakır Sağlık Müdürü Mehmet Ataman'ı aradım. Çok ilgilendi. Diyarbakır'a götürmek istedim önce. Mehmet müdürüm Mardin Sağlık Müdürünü aradı. Biz de buraya getirerek tedavi olmasını istedik. Fakat burası da imkanlar elvermediği için Diyarbakır'a sevk edildi. Şimdi bu kardeşimizin kimliği yok ama bu da bir Türkiye vatandaşıdır. Kalbinde rahatsızlık var. Akciğerinde ödem var. Obezite var. Bel fıtığı var. Yani Durumu ağır. 30 yıldır ben yardım ediyorum. Buna bir şey yapamadan duramam. Bırakıp terk edemem. Bunlar beni buldu ya beni bulamayan insanlar. Lütfen herkes duyarlı olsun. Diyarbakır tek değil ben bütün bölgeler bizim insanımızdır. Kim beni çağırırsa yardımına seve seve koşarım" dedi.

Acu, tedavi sürecinin ardından da Kudret Tağ'ın kimliğini çıkarması için girişimlerde bulunacağını söyledi. Babasını hiç görmediğini yetim büyüdüğünü ifade eden Acu, çocukluk yıllarının yoksulluk ve sefaletle geçtiğini hayırseverlerin yardımı ile bugünlere geldiğini bu nedenle kendisine başvuran kimseyi geri çevirmediğini sözlerine ekledi.

KİMLİĞİ OLMADIĞI İÇİN TEDAVİ OLAMAYAN KADININ YARDIMINA 'DERMAN BABA' YETİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 14:36:02
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 18:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?