7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

'Farklılığımız zenginliğimizdir'

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞINA KATILDI

Mardin Artuklu Üniversitesi 2010-1011 yılı akademik yıl açılışı ve Dr. Zeynel Abidin Erdem İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi ve rektörlük binasının temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Farklılığımız, zenginliğimizdir. Biz bu zenginliği yaşatmalıyız" dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonu'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Farklılığımız, zenginliğimizdir. Sultan Ahmet Camisi de burada gördüğümüz bir medrese de buradaki bir Süryani kilisesi de bir Mimar Sinan köprüsü de kültürel mirasımızın bir parçası olduğu gibi sanat ve edebiyatta da aynı şekilde Dede Korkut, Mesnevi, Memu-Zin, Ahmet-i Hani de Türkiye'nin mirasıdır, bir parçamızdır. Bütün bunların hepsinin en iyi şekilde anlatılması, yaşatılması, öğretilmesi hepimizin görevidir. İşte bu üniversite bunu yapabilecek kapasitededir. Bugün Mardin'de 3 kadın benimle konuştu. Üçü de ayrı dilde konuştu. Bu bizim ülkemizin ve sizin şehrinizin farklılığıdır, zenginliğidir. Biz de bu zenginliği yaşatmalıyız" diye konuştu.

Gül, konuşmasında Mardin'in tarihi birikimine dikkat çekerek "Mardin, UNESCO için çalışmalarını sürdürüyor. Bugün ben bunu öğrendim. Bundan sonra ben de bu süreci himayeme alarak takip edeceğim ve inşallah bu süreci hızlandıracağım" şeklinde konuştu.

İMKB tarafından yapılan Mardin Artuklu Üniversitesi rektörlüğü ve Erdem Holding tarafından inşasına başlanan iktisadi ve ticari bilimler fakültesinin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, her şeyin devlet tarafından yapılamayacağını, devletin üstüne düşeni tabii ki yapacağını fakat bütçenin belli olduğunu hatırlattı.

Genpa Yönetim Kurulu Başkanı ve Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ise, "Mardin son 50 yıldır devletimizin ve Mardin'e gönül verenler ile yeni bir yüze kavuştu. Genpa ve Erdem Holding olarak Mardin'e pek çok yatırım yaptık. Bu fakülte ise adımızı taşıyan ile yatırımımız olacak. Bu okulda çocuklarımız olmasa da torunlarımızın okuma imkanı bulacağına inanıyorum. Daha fazlasını gerçekleştirmek için ilk planda 10 milyon dolarlık bir yatırım ile bu fakülteyi kuruyoruz" diye konuştu.

Abidin Erdem, bu hayalin babasına ait olduğunu ve onun için çalıştıklarını da belirterek, "İki yıl sonunda tamamlanacak olan fakülte hükümet tarafından tahsis edilen 4 bin dönümlük arazi üstüne kurulacak. Dr. Zeynel Abidin Erdem İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi adını alacak üniversitede kültür beşiğinin yeniden canlanması amaçlanıyor. Burada 800 öğrencimiz eğitim alacak. Çeşitli nedenlerle Anadolu'nun diğer kentlerinde okuyamayan Mardinli öğrencilerimiz artık Mardin'de eğitim alacak" dedi.

"ÖZAL'DAN SONRA İLK DEFA BİR CUMHURBAŞKANI BİZE KEFİL OLDU"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türk iş adamlarına önem vermesi ve dünyanın her yerinde 'Ben iş adamlarına kefilim' demesinin kendileri için gurur verici olduğuna da değinen Erdem, "Herkesi aynı seviyede görüyorsunuz ve bu bizi mutlu ediyor. Sizin bir tek sözünüz bizim Çin'de iş yapmamıza vesile oldu. Halkımızın hizmetine devam etmemiz için sizden hep destek bekliyoruz" diye konuştu.

Törende ayrıca Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, üniversitenin sahip olduğu misyonla Ortadoğu'nun geleceğine şekil vereceğine inandığını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra Dr. Zeynel Abidin Erdem İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi ve İMKB tarafından yaptırılacak rektörlük binasının temel atma töreni uydu aracılığı ile butona basılması ile gerçekleşti.

Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rektör Omay ve Erdem'e birer plaket verdi.

Abdullah Gül törenden sonra Mardin Belediyesi ve 70. Piyade Tugay Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Grand-Yay otelinde onuruna verilen yemeğe katılacak, yemekte STK temsilcileri, sanatçılar, iş adamları, gazetecilerle bir araya gelecek.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞINA KATILDI
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞINA KATILDI
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞINA KATILDI
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 20:08:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 19:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?