7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

İnşallah bizi de aynı kurt kapar!

MARDİN SAADET PARTİSİ YÖNETİCİLERİ İSTİFA ETTİ

Mardin'de 9 ilçe yönetiminin tamamı Saadet Partisi'nden (SP) istifa ederken 21 Belde Başkanı ve bir de Belde Belediye Başkanı partiden ayrıldı.

SP İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, beraberinde partili Belediye Başkanları, Meclis üyeleri, İlçe Başkanları, Belde Başkanları ile birlikte Parti Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında SP'den istifa ettiklerini açıkladı. Timurağaoğlu, istifa eden Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Timurağaoğlu, 11 Temmuz 2010' da gerçekleşen büyük kongreden sonra meydana gelen olaylarla, Saadet Partisi'nin artık bir derlenme ve toparlanma adresi olmaktan çıktığını belirterek, "Önce Ahlak ve Maneviyat söylemiyle yola çıkan bir partide ahlaki ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan iftira, yalan, hakaret ve fiili saldırılar gerçekleşmiş, teşkilat mensuplarımız kardeş kavgasına sürüklenmek istenmiştir. Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımızdan siyasi hayatımıza değişmeden yenilenmek üzere kurulacak yeni partide yolumuza devam etmek için Mardin İl Başkanı, İl Yönetimi, 21 Belde Başkanı, yönetimi, 9 ilçe ve yönetimleri ile beraber 2 binin üzerinde üye ile Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz" dedi.

Medeniyet mücadelesine Numan Kurtulmuş'un liderliğinde Türkiye'nin siyasi hayatına getirmiş olduğu siyasi üslupla devam edeceklerini ifade eden Timurağaoğlu, "Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyerek, hiç kimseyi kırmadan, incitmeden, saldırmadan darıltmadan siyaset yapılabileceğini önümüze koyabildi. Kısacası siyaset kurumunun uzlaşı olduğunu kamuoyuna göstermiştir. Uzlaşı sanatı gelecekte Türkiye'nin siyasetine yön verecektir inşallah" diye konuştu.

Timurağaoğlu, Necmettin Erbakan ile aralarında herhangi bir kırgınlık olmadığını kendisinin her zaman hocaları olarak kalacağını ancak Numan Kurtulmuş'un da liderleri olarak duracağını sözlerine ekledi. Toplu istifadan sonra parti merkezindeki SP bayrak ve flamaları yerinden sökülürken, bazı partililerde Numan Kurtulmuş'la ilgili Erbakan'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Partililerden Fehmi Çapşek, "Erbakan Hoca Numan Kurtulmuş'a sürüden kaçanı kurt kapar diyor ama daha öncede bu sürüden kaçanlardan biri şimdi Cumhurbaşkanı biri Başbakan diğerleri de Bakan olmuşlar. Bu nasıl kurt ki hepsini bir yerlere getirmiş. İnşallah bizi de aynı kurt kapar" diye konuştu.

Partililerden Cemil Çaktır ise "Erbakan Hoca'ya canımız feda ama Numan Bey'in önünü kesmesine razı değiliz" diye tepki gösterdi.

MARDİN SAADET PARTİSİ YÖNETİCİLERİ İSTİFA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 17:42:02
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit IP: 81.215.187.xxx Tarih : 7.10.2010 23:15:01

siyasette emekli olmak, diye bir kural yokmu?ölüm döşeğine kadar siyaset olurmu?Genç,dinamik nesillere yol vermek;onlara ışık olmak gerekirken önlerini tıkamak niye?;Günlerden bir gün;pek çok usta yetiştirmiş bir duvar ustası; ölüm döşeğine düşer.bunu duyan çırakları ,onu son kez görmek, helalleşmek için, gelip başına  toplanırlar.ölüm döşeğindeki usta,sayiklayip durur."Taş getir..harç getir.tuğla getir.."diye.Bu durum birkaç gün sürer.çırakları bakarlarki bunun öleceği yok.Biri kulağına eğilerek: "ustaaa paydooooos!.."der.ve o anda ustaları hakkın rahmetine kavuşur.Bunu görenler "ne yaptın?"diye sorarlar.kişi""o,kendini hala duvarların üzerinde,duvar örerken zanediyor."diyor.Erbakan hoca efendide kendini; çizimini yaptığı leopar tankının üzerinde, kıbrısa çıkarma yaparken görüyor.o,devir bitti. ustaaa paydooooos."Göllü köy muht.kızıltepe.