30
Nisan
2024
Salı
MARDİN

Mardin: Orak'ta bir TIR şöförü daha kaçırıldı iddiası

Selahattin Turan’ın babası Sait Turan, oğlunun fotoğrafını elinden düşürmeden, döneceği günü bekliyor. Oğlunun 10 gün önce Irak’a götürdüğü su yükünü boşalttıktan sonra geri dönerken yolda direnişçiler tarafından kaçırıldığını şoför arkadaşlarından öğrendiğini ileri süren Sait Turan, oğlunun dönmesini bekliyor.

 Direnişçiler tarafından rehin alındığı iddia edilen Türk şoför Selahattin Turan’ın Kızıltepe’de bulunan ailesi, Turan’ın serbest bırakılması için gözyaşı dökerken, eniştesi Abdulkadir Süphan, 5 çocuk babası Selahattin’in ekmek davası için çalıştığını ve kira parasını ödemek için Irak’a gittiğini söyledi.

Kendisinden 1 haftadır haber alınamayan Kızlıtepeli Türk şoförün en büyük oğlu Ahmet ise babasını çok merak ettiğini söyleyerek, "Babamın eve gelmesini istiyorum. 10 gün önce Irak’a gitmişti, Nerede olduğunu bilmiyorum?" dedi.

Devlet yetkililerden yardım eli beklediğini ifade eden kaçırılan şoförün bacanağı M. Salih Turan da, "Selahattin Irak’a sadece Irak halkına yardım götürmek için gitti. Devlet bu insanların Irak’a gitmesine izin veriyorsa onları korumalıdır. Bu konuda devlete büyük bir yük düşmektedir. Irak’a giden bütün şoförler Selahattin gibi ekmek parası için gidiyorlar" diye konuştu. Bacanağını kaçıran direnişçilerin bu haberi izlemesi halinde Selahattin’i hemen serbest bırakacaklarını inandığını söyleyen Turan, "Onu esir alanlar bu haberi izlerlerse inanıyoruz ki onu serbest bırakırlar. Bence onlarda bu duruma acıyacaklar. Çünkü ailesi perişan durumdadır. Biz en kısa zamanda evine dönmesini istiyoruz" şeklinde sözlerini noktaladı

iha-mardin
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 12:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?