29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin:Irak'ta öldü sanılan şoför ailesine kavuştu


Direnişçiler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Türk şoförünün, soyguncular tarafından kaçırılıp ölü olarak bırakıldığı su kanalından kendi imkanları ile Türkiye’ye geldiği bildirildi. Ailesi ve Müslümanların yaptıkları dualar ile ailesine kavuştuğuna inandığını söyleyen Selahattin Turan, "Halen kurtulduğuma inanamıyorum. Kabus gibi 10 gün geçirdim. Allah kimsenin başına böyle bir olay getirmesin" dedi. Ekmek parası için Irak’a tekrar gitmek zorunda olduğunu dile getiren Turan, "Burada fabrika yok, iş yok. İşsiz oturup açlıktan öleceğimize, biz ölelim en azından çocuklarımız ölmesin" şeklinde konuştu.


Irak’a götürdüğü BM’ye ait yükü boşalttıktan sonra Samara yakınlarında konvoy halinde soyguncuların saldırısına uğradığını anlatan Selahattin Turan, şu ifadelerde bulundu:
"Herkesin bildiği gibi, direnişçiler tarafından kaçırılmadım. Dört kişilik bir soyguncu grubu tarafından önce takip edildim, sonra beni durdurmak istediler. Durmayacağımı anlayınca aracın tekerleğine ateş açtılar. Durduktan sonra beni feci şekilde döverek yol kenarındaki su kanalına attılar. Kanalda ölümle boğuşurken, soyguncular tarafından arabamın çalıştırılıp hareket ettiğini görünce, çıkmak istedim. Beni gören soyguncular, tekrar ateş açtılar. Benim öldüğümü sanarak olay yerinden üzerinde şoför olarak çalıştığım TIR’ı alıp kaçtılar. Sonra kendi imkanlarımla su kanalından çıkıp yoldan geçen bir araçla 2 kilometre uzaklıktaki Irak polis karakoluna geldim. Buradaki polisler, olayı anlatınca bana, "Bir şey olmaz "dediler. Ben de en yakın Amerika birliğine gittim ve orada olayı anlatım. 3 gün boyunca burada bekletildim. Konvoy halinde Zaho’ya, ordadan Habur’a geçerek aileme kavuştum."


Selahattin Turan’ın en büyük oğlu, babasına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Irak’ta kötü adamlar olduğu için bir daha babamın oraya gitmesini istemiyorum" dedi.
Şoförün babası Sait Turan, "Oğlumu bana sağ kavuşturan Allah’a şükürler olsun. Bir daha Irak’a gitmesini istemiyorum. Ama ekmek parası işte ne yapalım" diye konuştu. Irak’ta 10 günden beri kayıp olan eşinin durumundan şüphe duyduğunu ve gözüne uyku girmediğini belirten şoförün eşi Esma, "Çocuklarıma eşimi kavuşturan Allah’a şükürler oldun" ifadelerinde bulundu.


Kardeşinin sağ salim eve gelmesine sevinen şoförün kardeşi Nuri Turan, "Kardeşime kavuştuğum için bütün dünya benim oldu" dedi.

Kenthaber-Mardin
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 16:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?