8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Mardinspor kayyum heyeti istifa etti

SPOR TOTO 2. LİG

Spor Toto 2. Lig Beyaz Beyaz Grup ekiplerinden Mardinspor'da Kayyum Heyeti görevinden istifa etti.

Mardin Valisi Hasan Duruer'in görevlendirdiği Mardinspor Kayyum Heyeti maddi imkansızlıklar nedeniyle yönetim olarak istifa etti. Teknik ekip dışında istifa eden Kayyum heyeti adına açıklamada bulunan Mardinspor Basın Sözcüsü Davut Ayla, Mardinspor takımın gelirlerine konan temlik nedeniyle maddi sıkıntı içinde olduklarını belirterek, " Maddi sıkıntılar nedeniyle istifa kararı aldık" dedi.

Mardinspor Kayyum heyeti, kulüp binasında düzenlendiği basın açıklamasında takımın maddi sıkıntılar içinde olduğu, Vali ve Mardinli işadamlarından herhangi bir destek göremedikleri nedeniyle istifa ettiklerini gerekçe gösterdi. Mardinspor Kayyum heyeti adına açıklamada bulunan Mardinspor Basın Sözcüsü Davut Ayla, Vali Duruer'in istemiş olduğu Mardinspor ile ilgili bir raporun hazırlandığını ve Vali Duruer'e verildiğini belirterek, Vali Hasan Duruer ile yaptıkları görüşmelerinde sonuç vermediğini söyledi.

Ayla 2 memur ve 3 esnaf ile bir kulübün yönetilemeyeceğine dikkat çekerek, "Kulübün önünü kapatmamak için istifa kararı aldık. Saha içinde bulunan bazı reklam panolarından gelecek gelir ile bir müddet daha götüreceğimize inandık. Fakat Reklam veren kişi ve şirketleri ile görüşüldüğünde reklam panolarının parasının geçmiş yönetim Kurulu Başkanı Tekin Alkan tarafından peşin alındığını öğrendik. Bu da bizde hayal kırıklığı yarattı. Mardinli işadamlarımızdan hiçbiri destek vermedi. Bu saatten sonra bizler

kayyum heyeti olarak Mardinspor için yapacağımız bir şey kalmadı. Perde arkasında görüşülen ve takımı 10. hafta da alacağız iddialarının da önünü açmış olduk buyursunlar gelsinler. 2 memur ve 3 esnaf ile kulüp yönetilemez" diye konuştu.

Mardinspor Basın Sözcüsü Davut Ayla, "Top oynamayı bilsek biz çıkıp sahaya top oynayacağız. Ama maalesef biz esnafız top oynamayı bilmiyoruz" diyerek futbolcuları da eleştirdi. Ayla sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 3 haftadır yeniliyoruz. Bizim sahada ne yapacağını bildiğimiz futbolcu bile bizi hayal kırıklığına uğratıyor. Buda bizim düşünmemize neden olmuştur. Perde arkasında oluşum görüşmeleri yapanlarında önünü açmış olduk."

Mardinspor yönetiminden istifa eden eski Başkan Tekin Alkan'ın, 1 milyon 658 bin lira alacağı için kulübün gelirlerine temlik koyduğunu ifade eden Ayla, "Tekin Alkan kulübün gelirlerine temlik koymuştur. Bu temlik nedeniyle kulübün gelirleri direk olarak KDV dahil temliğe gidiyor. Şu ana kadar 610 bin lira eski Başkan Tekin alkan'ın koymuş olduğu temlik nedeniyle kendisine ulaşmıştır. Eğer Temlik borcu olmazsa futbolcuların borucunu 2-3 ayda bitirmiş oluruz" dedi.

Mutfak masraflarının Mardin Belediyesi ve Valilik tarafından karşılandığını ifade eden Ayla, "Temlik borcu dışında Mardinspor Kulübünün şuan ki toplam borcu 1 milyon 70 bin liradır bunların 800 bin lirası futbolculara olan borçtur. 120 bin lira personelin, 150 bin lirada esnafa olan borçtur. En önemlisi olan temliğin kalkması durumunda Mardinspor kendi ayakları üzerinde durabilecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR TOTO 2. LİG
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 10:37:05
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 20:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?