7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Polis Kürtçe şarkılarla halay çekti

MARDİN'DE POLİS-HALK KAYNAŞMASI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde genellikle terör örgütünün kışkırttığı toplumsal olaylarda vatandaşlarla karşı karşıya kalan polisler bu sefer düzenledikleri birbirinden farklı etkinliklerle Mardinlilerin gönlünde adeta taht kurdular.

Uzun yıllar huzur ve güvene hasret kalan Mardinliler bölgede sağlanan huzur ortamından sonra devlet yöneticileri ile kaynaşarak kendileri ile birlikte Kürtçe, Arapça ve Türkçe müzik eşliğinde eğlenmenin keyfini yaşadı. Mardin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından her hafta bir mahallede düzenlenen gecelerden sonu dün gece Çabuk Mahallesi'nde mahallenin sakinleri ile polislerin bir araya gelmesi ile düzenlendi. Kürt, Arap ve Süryani vatandaşların da yaşadığı Çabuk Mahallesi'ni ziyaret eden polisler, Muhtar Ferhan Çalhan'ın tarihi evinin avlusunda önce vatandaşın sorunlarını tek tek dinledi daha sonra ise hep birlikte Kürtçe, Arapça ve Türkçe müzikler eşliğinde eğlendiler. Gecede yaklaşık 100 mahalle sakiniyle bir araya gelen polisler burada ilk olarak vatandaşların güvenlik ve trafikle ilgili sorunlarını masaya yatırdı. Halkın sorunlarını yerinde dinleyen Emniyet Müdürü Mustafa Aygün'ün bu uygulamasına mahalleliler de büyük destek vererek memnuniyetle karşıladılar.

 

Almanya'nın Hessen Eyaleti Emniyet Müdürü Achim Wenz ile birlikte Çabuk Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, halkla direkt iletişime geçmek için 'Mardin Geceleri' adı altında mahalle sakinleri ile bir araya geldiklerini söyledi.

Program gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Mahallenin gençleri üç dildeki müzikler eşliğinde polislerle birlikte misket, halay oynarken mahallenin çocukları ise oynadıkları birbirinden güzel sikeçlerle davetlileri güldürdüler. Oynadığı skeçle profesyonel tiyatroculara taş çıkartan 11 yaşındaki Elif Çalhan'ın performansı karşısında etkilenen Alman Emniyet Müdürü Wenz, küçük Elif'e hediyeler verdi. Kendilerine ikram edilen acı kahve olan mirayı içtikten sonra kahve hakkında bilgi alan Achim Wenz,

Almanya'da Türk kahvesinin vazgeçilmezler arasında olduğunu söyledi. Gece sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Aygün, projenin uygulamaya geçmesi ile bölge halkı ile özlenen tabloyu ortaya çıkardıklarını söyledi. Mardinlilerle birlikte kaynaşmanın kendilerine verdiği mutluluğu yaşadığını anlatan Aygün, "Bu proje uzun zaman önce diyemeyeceğim çok uzun süre önce başlayan bir proje değil. Yalnız bugüne kadar belli bir zaman geçmiş bir merhale kat etmiş durumda. Bugün itibari ile biz

Mardin içinde 10 mahalleyi vatandaşlarımızla birlikte geçirmiş bulunmaktayız" dedi.

 

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ"

Her hafta bir mahallede toplanarak muhtarla birlikte vatandaşların sorunlarını dinlediklerini belirten Aygün, "Halk ile bütünleşerek onların dertlerine ortak oluyoruz. Çözebildiğimiz sorunları anında çözüyoruz. Emniyet teşkilatı olarak biz vatandaşımızın hizmetindeyiz. Polis, halkın çocuğudur. Sizden biridir. Polis-halk bütünleşmesi adına önemli bir fırsat yakaladık. Bu fırsatı iyi değerlendiriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bunun için aradaki bağların güçlenmesi için yeni projeler hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Muhtar Ferhan Çalhan ise kendi mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen polislerin bir özlem olduğunu belirterek, "Bu diyaloğu 7 yıllık muhtarlığımda hiç görmedim ve şahit de olmadım. İlk defa emniyet müdürümüz aracılığı ile polislerimiz bu insanlarla bir araya geldiler. Ben bunu çok güzel gördüm" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan 67 yaşındaki Mehmet Hadi Toprak ise bugüne kadar böyle toplantıların hiç yapılmadığını belirterek, "Bu faaliyetlerin mutlaka devam etmesi gerekir. Bu geceler, bölge huzuruna ve devlet-halk yakınlaşmasına çok büyük katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Gece Mardin'in yöresel tatlısı olan bulamaç ikramı ile günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

MARDİN'DE POLİS-HALK KAYNAŞMASI
MARDİN'DE POLİS-HALK KAYNAŞMASI
MARDİN'DE POLİS-HALK KAYNAŞMASI
MARDİN'DE POLİS-HALK KAYNAŞMASI
MARDİN'DE POLİS-HALK KAYNAŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 17:32:04
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 18:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?