30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Habur sınır kapısında araç konvoyu

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde bulunan ve Türkiye ile Irak arasındaki tek sınır kapısı konumunda olan Habur Sınır Kapısı’nda hareketli günler yaşanıyor. Türk şoförlere uygulanan silahlı saldırı ve rehin alma olayları üzerine bir ara durma noktasına gelen Habur Sınır Kapısı’ndaki araç yoğunluğunun artması ile uzun araç kuyrukları oluştu.

 Irak’a yük taşıyan şoförler, giriş ve çıkışlarda kantarların sağlıklı çalışmaması ve işlemlerin çok ağır yürütülüyor olmasından dolayı uzun kuyruklar oluştuğunu iddia ederken, çoğu zaman Habur’da görev yapan memurların keyfi uygulamaları ile karşı karşıya geldiklerini söylediler. Sınır kapısındaki giriş ve çıkışlarında herhangi bir önlem alınmadığı takdirde Habur Sınır Kapısı’ndan Silopi İlçesi’ne kadar ulaşan yaklaşık 25 kilometrelik çift şerit halindeki kuyrukların daha da uzayabileceğini belirten nakliyeci firma yetkilileri ve şoförler, Habur’daki çoğu uygulamadan Ankara’nın habersiz olduğunu belirttiler.

Gerekli önlemlerin alınması için yetkililere çağrıda bulunan şoförler, "Hem girişte hem de çıkışlarda işlemler çok yavaş yürüdüğü için bu şekilde uzun kuyruklar oluşuyor. Günlerce bu kuyruklarda aç ve sefil bir şekilde yaşamımızı devam ettirmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerin bu konuya eğilerek bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz. Aramızda bir haftadan beri kuyrukta bekleyenler var. Aynı şekilde Zaho Gümrük Sahası da araçlarla dolmuş ve Dohuk’a kadar kuyruklar oluşmuş. Kuyrukların ortadan kaldırılması için Habur Sınır Kapısı’nda muayene işlemlerinin hızlandırılması ve numara sistemine geçilmesi gerekiyor" diye konuştular.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 11:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?