20
Mayıs
2024
Pazertesi
DARGEÇİT - MARDİN

Dargeçit Belediye Başkanı Anık tutuklandı

Mardin'in Dargeçit İlçesi Belediye Başkanı Süleyman Anık, terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, 28 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Adayı Süleyman Anık, PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Sorgulaması tamamlanan Anık, bugün savcılığa çıkarıldıktan sonra tutuklanarak Midyat Cezaevi'ne konuldu.
Mardin Valisi Temel Koçaklar, Anık'ın tutuklanması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, jandarma tarafından sürdürülen operasyonlarda ele geçirilen dokümanlarda, Anık'ın PKK /KONGRA-GEL terör örgütü ile yakın ilişkisinin bulunduğu belirtildi. Koçaklar'ın yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Söz konusu şahıs, Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanmış, aynı gün çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklanarak Midyat Cezaevi'ne konulmuştur. Daha önceden de Dargeçit İlçe Belediye Başkanlığı yapan Süleyman Anık, PKK terör örgütü ile ilişkisi nedeniyle 23 Eylül 1991 tarihinde yakalanarak tutuklanmış, 24 Ekim 1991 tarihinde serbest bırakılmış, tahliyesini müteakip 1992 yılında İsveç'e iltica etmiştir. 2001 yılında Türk vatandaşlığından çıkarılan Anık, 2002 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığını yeniden kazanmış olup, halen İsveç ve Türk vatandaşıdır."
MARDİN-İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 22:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?