19
Mayıs
2024
Pazar
DARGEÇİT - MARDİN

Dargeçit İlçesi'ne İsveç Modeli Makyaj

Dargeçit ilçe Belediye Başkanı Süleyman Anık, seçilmesinden sonra ilçede yaptığı çalışmaları anlatarak hedefleri konusunda önemli bilgiler verdi.
Dargeçit ilçe Belediye Başkanı Süleyman Anık, 12 yıl aradan sonra ilçe halkına hizmet etmenin kendisini mutlu ettiğini, Hizmet yaparken halkın büyük desteğini aldığını söyledi. İsveç vatandaşı da olan Belediye Başkanı Süleyman Anık, eşinin ve çocuklarının İseveç’in Upsala kentinde yaşadığını, buna rağmen kendisinin 12 yıl önce yarım bıraktığı işi tamamlamak üzere başkan olduğunu söyledi.
Eşinin ve çocuklarının zaman zaman ilçeye geldiğini ifade eden Anık, başkan seçilmesinden sonra 1991 yılında yaptığı belediye binasının restorasyonuyla işe başladığını belirterek, "12 yıl sonra belediye binasının iç kısımlarını restore ettim. 50 milyarlık bir hacama ile binamızı çağdaş bir görünüme kavuşturdum. Göreve geldiğimiz 3 aylık süre içinde daha önce biriken işçi ve personel maaşlarını ödedim. Maliyeye 30 milyarlık borç ödedim. İlçenin tek parkı tarlaya dönmüştü. Orayı da restore ederek insanların rahatça gidip oturabileceği bir alana çevirdim. Şimdi ilçenin giriş-çıkışlarında refüj çalışmaları yapıyoruz. İlçenin giriş-çıkışlarının daha güzel görünmesi için çaba harcıyoruz. Sokaklara parke taşı döşedik. Beton boru imalathanesi kurdum. Altyapı çalışmalarında kullanmak üzere boru üretmeye başladık. Temizlik çalışmalarımıza ilçe halkı da büyük destek veriyor. İlçeyi çöplükten kurtardık" dedi.
Ankara gitmek üzere Diyarbakır’a geldiğini hatırlatan Anık, "Ankara’da yapacağım görüşmelerden sonra bir itfaiye aracı, bir vidanjör ve bir kepçe alacağım. Altyapı çalışmalarını müteahhitlere vermektense belediye imkanlarıyla çözmeyi hedefliyoruz. Büyük maliyet gerektiriyor. İsveç vatandaşı olduğumu söylemiştim. Upsala kenti belediye başkanı ve meclis üyeleriyle görüştüm. Eylül ayında buraya giderek görüşmelerde bulunacağım. Artık kardeş belediye veya farklı bir uygulama ile projelerimize destek bulacağız. Upsala kenti belediye meclisi bu konuda bize destek olmaya hazır" şeklinde konuştu.
M. Halis İŞ/KENTHABER (MİDYAT)
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 11:37:29
Güncelleme :12 Temmuz 2004 Pazartesi 12:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?