20
Mayıs
2024
Pazertesi
DARGEÇİT - MARDİN

Mardin: Dargeçit'te ikinci bomba paniği

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde 1 hafta önce Misak-ı Milli İlköğretim Okul yolu kenarında patlatılan, 13 yaşındaki Zozan Ataç'ın hayatını kaybettiği, kardeşi Halil Ataç'ın (6) da ağır yaralandığı olayın meydana geldiği yerde, güvenlik güçleri bir bomba düzeneği buldu.
Alınan bilgilere göre, dün akşam saat 18.00 sıralarında, güvenlik güçlerinin yol arama-tarama çalışmaları sonucunda, cep telefonu ile uzaktan kumandalı olarak patlatılmak üzere 18 kilogramlık yağ tenekesinin içine yerleştirilmiş bomba düzeneği bulunarak imha edildi. Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, Dargeçit'te Misak-ı Milli İlköğretim Okulu yolu kenarına terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanları tarafından yerleştirilen ve güvenlik güçlerinin fark edip imha ettikleri patlayıcı düzenekle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Mardin Valisi Koçaklar, uzaktan kumandalı patlayıcının güvenlik güçleri tarafından fark edilip imha edilmesiyle terör örgütünün insanlık dışı eylemlerinden birinin daha önüne geçildiğini belirterek, "Mayın ve patlayıcı yerleştirmek, günümüzde tüm dünya ülkeleri tarafından sadece terör örgütlerince uygulanan terör örgütlerinin simgesi ve insanlık suçu olarak kabul edilmektedir" dedi.
Bombanın güvenlik güçleri tarafından fark edilip imha edilmesini, büyük bir başarı olarak değerlendiren Vali Koçaklar, "Her gün çok sayıda araç ve vatandaşın kullandığı bir yola basma düzenekli olarak hazırlandığı anlaşılan bomba yerleştirmek suretiyle insanlık suçu işlemeye devam eden terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in, kadınlara, çocuklara ve savunmasız insanlara yönelik giriştiği bu insanlık dışı eylemi nefretle kınıyor, bölge insanının huzur ve can güvenliğini kendi hayatları pahasına koruyan güvenlik güçlerini kutluyor ve Dargeçitli vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.
IHA - MARDİN
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 16:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şerif çiçek IP: 88.225.139.xxx Tarih : 19.04.2007 14:35:48
kardeşlerimizin başına gelen bu korkunç olay beni çok uzdu.allah mekanları cennet eylesin.