19
Mayıs
2024
Pazar
ÖMERLİ - MARDİN

Irak'ta öldürülen şoförün ailesi perişan

Irak’ta Ramazan Bayramı’nın 1. günü öldürülen TIR şoförü Veysi Tekin’in eşi eşi Halime Tekin, ABD’yi eleştirerek, "Eşimi Irak’a ABD gönderdi, onlar öldürdü" dedi.

Ramazan Bayramı’nın 1. günü Irak’taki ABD üslerine akaryakıt götürürken Musul’a bağlı Beji Kasabası’nda direnişçilerin roket saldırısının ardından Amerikan askerlerinin rasgele ateş açması sonucu öldüğü iddia edilen TIR şoförü Veysi Tekin’in cenazesi memleketi Mardin’in Ömerli İlçesi’nde 3 gün önce toprağa verilmişti. Cenaze töreninin ardından taziyeleri kabul eden aile ise perişan durumda.

 

Veysi Tekin’in 70 yaşındaki kayınbabası Davut Turgut, arkadaşları tarafından önce öldü sonra yaralandı bilgisinin verilmesi üzerine Irak’a giderek cenazeyi getirdiğini söyledi. Cenazeyi getirmek için yaklaşık 10 bin dolar harcadığını belirten Turgut, "Kendimi ateşe atarak oğlumun cenazesini almaya gittim. Oğlumdan geriye 5’i okula giden 6 torunum kaldı. Hepimiz perişan durumdayız. Torunlarımı okutacak ve yardım edecek birilerini arıyoruz. Oturdukları ev bile onlara ait değil. Şimdi bunların kirasını ve geçimini kim sağlayacak" dedi.

Lise 2. sınıfa giden Veysi Tekin’in en büyük oğlu İsmail (16) Tekin ise "Babamı Irak’ta bayramın birinci gününde öldürdüler. Şimdi bizi okutacak ve bize sahip çıkacak bir yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

Eşi Halime Tekin ise Irak’a yük taşıyan eşini öldürenlerin ABD’liler olduğunu ileri sürerek, "Eşimi Irak’a ABD gönderdi, onlar öldürdü" dedi. Halime Tekin, yetkililerden de Irak’ta yaşanan olaylara daha duyarlı olmalarını istedi.

Bu arada, Mardin Şoförler Odası Başkanı Ali Baraj, öldürülen Veysi Tekin’in ailesine başsağlığında bulundu. Taziyede hükümeti eleştiren Ali Baraj, son bir ay içerisinde Irak’ta 34 Türk şoförünün öldürüldüğünü belirterek, Türk şoförlerine ABD mallarını taşımamaları uyarısında bulundu.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 17:00:12
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 13:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?