18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAVUR - MARDİN

Mardin-Savur: 'Trafik Sigortası Bilgi Merkezi' kuruldu

 Şeker Sigorta Midyat Acenteliği yönetici ve sahipliğini yapan Abdi GÜMÜŞ ün belirti yine göre “01-haziran 2004 tarihinden sonra tüm Zorunlu Trafik Poliçeleri günlük veri transferi şeklide TRAMER merkezine aktarılacaktır. TRAMER yaptığı çalışmalar sonucu halen poliçelerde yer alan bilgilerin yanı sıra, araç ruhsatı,yıllık olarak düzenlenen son trafik poliçesi ve trafik sigortası bilgi merkezinden (TRAMER) temin edilecek hasar durum belgesi gerekmektedir. Tüm Trafik Poliçeleri onlıne olarak, günlük sistem kaydı şarttır.
 
Yeni tarifeye göre süresi dolan Trafik Sigortasının aynı gün yenilenmesi ve bir gün gecikmesi dahilinde yüzde 20 hasarsızlık indiriminden yararlanamayacak olup, aynı  ay içerisinde yenilenmemesi dahilinde yüzde 40 zamlı uygulanacağı zorunlu kılmaktadır.  Araç sahiplerinin lehine sonuçlanmaması için Trafik Sigorta Poliçelerini zamanında veya daha önceden yatırmaları gerekmektedir. Bilindiği üzere eskiden zamanında ödenmediği halde %20 lik araç hasarsızlık indiriminden yararlandığı  üzere, gecikmiş tarihli poliçelerinde herhangi bir cezai uygulama yapılmamaktaydı.
 
Araç sahiplerini ilgilendiren bu konuya duyarlı olmalarını kendi menfaatlerine olup, mağdur duruma düşmemeleri için poliçelerini en kısa zamanda kontrol edip, zamanın dan önce veya zamanında yatırmaları uyarısın da bulunuyor.   
                 
               
SALAHATTİN EROL
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 13:38:44
Güncelleme :24 Temmuz 2004 Cumartesi 18:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?