23
Mayıs
2024
Perşembe
SAVUR - MARDİN

Savur'da terör lanetlendi

Savur’a bağlı Ormancık ve Akyürek köylerinde 5 bine yakın vatandaş, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’i lanetledi. 21 Ocak 1994 tarihinde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL tarafından Ormancık ve Akyürek köylerine yapılan baskında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 21 kişi, hunharca katledilişlerinin 11. yıldönümünde, civar köylerden gelen vatandaşlar tarafından anıldı.

Anma törenine AKP Mardin Milletvekili Beşir Hamidi ve Savur Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile 5 bin dolayında vatandaş katıldı. Akyürek Köyü İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen anma töreninde vatandaşlar, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları atarak terörü lanetlediler. Yakınlarını çatışmada kaybedenler, bir yandan terör örgütüne meydan okurken, bir yandan dağdaki teröristlerin gelip teslim olmalarını istedi.

Savur İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, PKK/KONGRA-GEL tarafından yapılan katliamların en ağırlarından birinin Ormancık ve Akyürek köylerinde yapıldığını belirterek, devlet ve millet düşmanlarının artık gizlenmeye gerek duymadığını; kin ve zehirlerini, demokrasi ve hukuk adı altında ortaya dökmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kaymakam Şahiner, mazlumların hakkının olmadığı bir yerde zalimlerim mazlum göründüğünü söyleyerek, "Bölücü terör örgütü, bu topraklarda kin ve nefret tohumları ekti. 20 yıl boyunca 40 bin masumun kanını içti. Ancak gelinen noktada, sanki onlar haklıymış, masum insanlar haksızmış gibi bir muameleye tabi tutulmaktadırlar. İnsan hakları, sadece teröristler söz konusu olduğunda gündeme gelmemeli. Masum insanların, çocukların, hele hele bebeklerin de yaşama hakları unutulmamalıdır" dedi.

Katliamda babasını ve 2 yakınını kaybeden Mehmet Emin Fidan ise terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’e meydan okuyarak, "Bizim hiç kimseye verecek bir karış toprağımız yok. Biz cumhuriyetimizden, devletimizden memnunuz" dedi. Baskından sağ kurtulan M. Ali Ayva ise "Bu topraklar, Türkiye’nin toprağı. Buralara hiç kimsenin yan bakmaya gücü yetmez. Terör örgütü, vahşice cinayetler işledi. Çocuğun, kadının ve hayvanların günahı ne? Gelsinler, yine de kardeş olalım, insanca kardeş olalım, bu topraklar hepimize yeter" şeklinde konuştu.

Taziye ziyaretine gelen Mardin Milletvekili Beşir Hamidi ise, katliamı kınadığını ifade ederek, "21 Ocak 1994 tarihinde, maalesef 21 vatandaşımızı şehit verdik. Allah bir daha o günleri göstermesin vatandaşlarımıza. Her günkünden daha fazla huzura, her zamankinden daha fazla kardeşliğe ihtiyacımız var. Allah bu huzuru ve kardeşliği bizden eksik etmesin. Aramızdaki bağlılığı devam ettirsin. Bölgemizde yıllardan beri süregelen terör olaylarının bitti dediğimiz anda tekrar başlamasına karşıyız" dedi.

Törende şehit edilenler için Savur İlçe Müftüsü’nün yaptığı duadan sonra vatandaşlar, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL aleyhine sloganları atarak, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan dövizler eşliğinde mezarlık ziyareti ederek dua ettiler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 23:54:32
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?