18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZOVA - ŞANLIURFA

Baraja petrol sızıyor

Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi’ne bağlı Yığınak köyü yakınlarından geçen BOTAŞ’a ait petrol boru hattında, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı petrol sızıntısı meydana geldi.

Atatürk Baraj gölüne akan ham petrol, olay yerine gelen ekipler tarafından yapılan setle durdurulurken, petrol tankerlere doldurularak taşınmaya başlandı. Alınan bilgilere göre, Atatürk Baraj Gölü’ne yakınında bulunan Bozova İlçesi’ne bağlı Yığınak köyü arazisinden geçen BOTAŞ’a ait petrol boru hattında bir boruda yırtılma sebebiyle petrol sızıntı yaşandı. Giderek artan petrol sızıntısı yakından geçen dere kanalıyla Atatürk Baraj Gölü’ne kadar ulşatı. Borudan sızan petrolün Atatürk Baraj Gölü’ne kadar ulaştığı bölgeye gelen BOTAŞ’a ait ekipler, geceden yırtılan boruyu tamir ettikten sonra başladıkları temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Olay yerindeki ekipler, sızıntının durmasından sonra dere yatağında petrolün önüne setler çekerek akıntının göle gitmesine engel olmaya çalışıyor. Gece boyunca dere yatağından akarak Atatürk Barajı’na giden ham petrolün önüne set çeken görevliler, motopomplar yardımıyla petrolü bölgede bekleyen tankerlere yükleyerek taşımaya başladı.

Atatürk Barajı’nın bir bölümünün tamamen petrol altında kaldığı Yığınak Köyü’nde BOTAŞ ekipleri, petrolün yayılmasını önlemek için set çekti. Ancak sızan petrol bölge sahillerinde etkili oldu. Bu arada, BOTAŞ Bölge Müdürlüğü’nden bölgeye gelen yetkililer, inceleme yaptıktan sonra açıklama yapmadan ayrıldı.

Yığınak köyünde baraja yakın arazide bekçilik yapan Sinan Boncuk, dün sabah uyandığında gölün petrolle kaplı olduğunu gördüğünü söyledi. Boncuk, dün yapılan çalışmalar sırasında bölgede toplanan petrolün tankerlerle taşındığını belirtti.

Bu arada, Yığınak köyündeki dere yatağında ve baraj gölünün bir bölümünde toplanan petrolün temizlenmesi için çalışmalarını sürdüren ekipler, tankerlerle petrolü Diyarbakır’a taşıyacak.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 11:14:53
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 11:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?