17
Mayıs
2024
Cuma
BOZOVA - ŞANLIURFA

Köylü kadınlar kızlarının okuması istedi

Bozova İlçesi’ne bağlı Cıbır ve Avlak köylerinde kadınlar, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Tevfik Bedük’ün eşi Merih Bedük’ten kızlarının okuması için yardım istedi.

20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Tevfik Bedük, Köy Destek Uygulaması kapsamında, eşi Merih Bedük’le birlikte Avlak ve Cıbır Köyü’nü ziyaret ederek vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulundu.

Ziyaret sırasında Hanım Çelik, Remziye Akbaş ve Fehime Çelik isimli kadınlar, okula gidemediklerini ancak kızlarının okumasını istediklerini belirterek, "Köyümüz 30 haneli 220 nüfusludur. Cıbır ve Avlak olmak üzere iki ayrı yerde konuşlanmıştır. Köyün tek okulu olan birleştirilmiş sınıflı Cıbır Köyü İlköğretim Okulu’nda müdür yetkili bir öğretmen görev yapmaktadır. Halen 16’sı kız 18’i erkek olmak üzere toplam 34 öğrenci öğrenim görmektedir. Köyün okur yazar oranının yüzde 90 olduğu söyleniyor. Tabi ki 50 yaşın üzerindeki bayanlar hariç. Köyde birçok kadın sonradan okuma-yazma öğrendi. Bunun için okuma yazma oranı yüksek. Köyümüzde 4 kişi çeşitli üniversitelerde okuyor. Bizler ailelerimiz tarafından okula gönderilmedik, ancak kızlarımızın eğitim-öğretimlerini tamamlamasını istiyoruz" diyerek, Merih Bedük’ten yardım istediler.

Şanlıurfa’da ’Komutan Ana’ olarak tanınan Merih Bedük ise, bir emekli öğretmen olarak kadınların durumunu çok iyi anladığını belirterek, bütün kızların köyde okula gideceği ve okula gitmeyen kadınlara en kısa sürede okuma-yazma öğretileceği sözünü verdi.

bozova
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 15:59:52
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 11:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?