19
Mayıs
2024
Pazar
BOZOVA - ŞANLIURFA

Petrol boru hattında patlama

Şanlıurfa'dan geçen BOTAŞ'A ait Kerkük-Ceyhan-Yumurtalık petrol boru hattında ani basınçtan dolayı patlama meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, patlama Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde meydana geldi. Bozova merkeze bağlı Akziyaret-Düzyazı köyü yakınlarında bugün sabah saat 07.00 sıralarında Kerkük-Ceyhan-Yumurtalık petrol boru hattında ani basınçtan olduğu tahmin edilen patlama meydana geldi. Patlama sırasında ham petrolün bazı arazilere yayıldığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bozova Kaymakamı Mehmet Özel, patlamanın küçük çapta olduğunu belirterek, "Sabah saat 07.00 sıralarında petrol boru hattında bir patlama meydana geldi. Patlayan boru tamir edildi. Püskürmeden dolayı ham petrol araziye yayıldı. Daha sonra araziye yayılan petrol toprakla üstü kapatıldı. Ham petrolün Fırat Nehri Gölü'ne sızma tehlikesi yoktur. Patlamanın basınçtan mı, yoksa hırsızlık yapılmasından dolayı meydana nasıl geldiği konusunda jandarma araştırmalarını sürdürüyor. Korkulacak bir durum yoktur" dedi.

Bu arada, BOTAŞ'a ait Kerkük-Ceyhan-Yumurtalık petrol boru hattında 2008 yılının Kasım ayında da bir patlama meydana gelmişti. Patlamada birçok canlı hayvan zarar görmüş ve ham petrol Fırat nehri göl havzasına kadar sızmıştı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 23:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?