20
Mayıs
2024
Pazertesi
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

250 hastaya poliklinik hizmeti

Harran ilçesinde 2003 yılında 50 Yataklı Devlet Hastanesi olarak faaliyete giren hastanede günde 250 poliklinik hizmeti veriliyor.

Köyleri ile birlikte toplam 56 bin nüfusa sahip olan Harran ilçesi Devlet Hastanesi'nde 65 sağlık personelinin hizmet verdiğini belirten yetkililer; acil servis, doğum servisi, aile hekimliği, genel cerrahi, çocuk polikliniği, dahiliye polikliniği, diş polikliniği, röntgen ve laboratuar birimleri bulunduğunu belirttiler.

Günlük ortalama 250 hastaya poliklinik ve laboratuar hizmeti verildiğini kaydeden yetkililer, polikliniklerde ve acil serviste sürekli görevli pratisyen hekimler bulunduğunu söylediler. Kalite politikalarının hasta ve çalışan memnuniyetini; "Din, dil, ırk, cinsiyet ve sosyal sınıf ayrımı gözetmeksizin, temizlik ve güler yüz anlayışıyla en üst düzeyde gerçekleştirmek kalite politikaları" olduğunu kaydeden yetkililer, "Bu politikamızı gerçekleştirmek için; kalite, şeffaflık, güvenilirlik ve dürüstlük ilkelerinden sapmamak. İsrafı önlemek ve çevreye zarar verici her türlü faaliyetten uzak durmak. Hastalarımız ve çalışanlarımız için Güvenli bir çalışma ortamı sağlamak. Altyapı ve çalışma ortamımızı sürekli iyileştirmek. Hizmet içi ve oryantasyon eğitimlerini sürekli gerçekleştirmek. Hasta ve çalışanı ile sürekli iletişim ve koordinasyon sağlamak.Yerinde teşhis ve tedavi hizmetlerinde yeterlilik sağlamak. Sürekli hasta ve çalışan geri bildirimini sağlamak ve hastayı bilgilendirmek.Tüm çalışmalarında personelinin maksimum düzeyde katılımını sağlamak. En önemlisi de hijyenik ve yeşil bir ortamda sağlık hizmeti sunmaktır" dediler.

Vizyonlarının, ilçe devlet hastaneleri içinde en iyi olmak olduğunu belirten yetkililer, sloganlarının ise önce insan, önce sağlıklı insan ve önce kalite olduğunu belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 10:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?