18
Mayıs
2024
Cumartesi
HARRAN - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Dünyanın ilk üniversitesi internetle tanıştı

İnternet Haftası münasebetiyle yaklaşık 7 bin yıllık yerleşim merkezi olan Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde, dünyanın ilk üniversitesi kalıntıları arasında düzenlenen etkinliklerde küçük büyük herkes bilgisayarla tanıştı, internette sörf yaptı.

İnternet Haftası sebebiyle Şanlıurfa Türk Telekom Müdürlüğü tarihi Harran İlçesi’nde internet şöleni düzenledi. Türk Telekom Yöneticisi Ahmet Durdu, Harran Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı internet şöleni dünyanın ilk üniversitesinin kalıntıları arasında yapıldı. Dünyanın ilk üniversitesinin meydanına kurulan çadıra yerleştirilen bilgisayarlara akın eden öğrenciler ve gençler, bilgisayar ve laptoplarla internette sörf yaparken, uzmanlar katılımcılara bilgisayar, internet konularında bilgiler verdi.

Türk Telekom Müdürlüğü personeli, tarihi bölgede öğrencilere bilgisayar ve internet konularında eğitici dersler verirken, kucağına aldığı laptopun tuşlarına basarak yazı yazmaya çalışan 70 yaşındaki Ömer Kızıl, "Biz okuldayken internet minternet yoktu, şimdi teknoloji ilerledi" derken ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Elif Boğa ise, "Harran’a çok internet gelirse herkesin bilgisi daha çok artar, daha çok insanlar bilgiye ulaşır" diye konuştu.

Dünyanın ilk üniversitesinde düzenlenen etkinliğin yanısıra Türk Telekom görevlileri ilçe merkezindeki tarihi konik kubbeli evlerde vatandaşlara bilgisayar ve internet dersleri verdi. Yöresel kıyafetleriyle dizlerine koydukları laptopla internette sörf yapmaya çalışan vatandaşlara görevliler yardımcı oldu.

Dünyanın ilk üniversitesinin kalıntıları arasında düzenlenen internet şöleni hakkında bilgi veren Türk Telekom Yöneticisi Ahmet Durdu, tarihle bilimi buluşturduklarını söyledi. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar hariç bütün ilçelerinde internet ağı bulunduğunu vurgulayan Durdu, "Buna rağmen Şanlıurfa’da internet kullanımı Türkiye ortalamasının çok altındadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 11:31:22
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 11:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?